Skip to Content

Lang Leve de Liefde: liefdevolle foto's van mensen en dieren

Liefde komt voor in alle soorten en maten. We hebben de meest liefdevolle foto's tussen mensen en dieren voor je verzameld.
door National Geographic Redactie
Twee zangbrilvogels zitten knuffelend op de tak van een kersenboom in Japan Meestal paren de vogels met slechts n andere vogel tegelijkpinterest icon
Michel Godimus
1
Tijdens het Holifeest in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh dragen vrouwen de traditionele rode sari en hebben ze bamboestokken bij zich die ze van oudsher gebruiken om de mannen van het dorp een ceremonieel tikje te geven als symbool van de liefde tussen de hindoegoden Krishna en Radha
Tuul and Bruno Morandi
Tijdens het Holi-feest in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh dragen vrouwen de traditionele rode sari en hebben ze bamboestokken bij zich, die ze van oudsher gebruiken om de mannen van het dorp een ceremonieel tikje te geven, als symbool van de liefde tussen de hindoegoden Krishna en Radha.
2
In Hokkaido verleidt een paar Japanse kraanvogels elkaar in een paringsritueel Gezegd wordt dat ze paren voor het leven waardoor de vogels in de Japanse cultuur symbool staan voor geluk en een lang leven
Shan W
In Hokkaido verleidt een paar Japanse kraanvogels elkaar in een paringsritueel. Gezegd wordt dat ze paren voor het leven, waardoor de vogels in de Japanse cultuur symbool staan voor geluk en een lang leven.
3
Tijdens een huwelijksfeest in de provincie Sichuan China halverwege de jaren tachtig zwaait een vriend een stuk snoep tussen de bruid en bruidegom die beide tegelijkertijd erin proberen te bijten Snoep is een traditioneel cadeau voor bruiloftsgasten in China omdat het de zoetheid van de liefde symboliseert
Cary Wolinsky, Nat Geo Image Collection
Tijdens een huwelijksfeest in de provincie Sichuan, China, halverwege de jaren tachtig, zwaait een vriend een stuk snoep tussen de bruid en bruidegom, die beide tegelijkertijd erin proberen te bijten. Snoep is een traditioneel cadeau voor bruiloftsgasten in China, omdat het de zoetheid van de liefde symboliseert.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Bij veel kikkersoorten bestaat de ultieme romantische aanpak uit een langdurige omhelzing genaamd amplexus hier getoond door een roodoogmakikikker Agalychnis calidryas in Costa Rica
Robin Moore, Nat Geo Image Collection
Bij veel kikkersoorten bestaat de ultieme romantische aanpak uit een langdurige omhelzing genaamd ‘amplexus’, hier getoond door een roodoogmaki-kikker (Agalychnis calidryas) in Costa Rica.
5
CHICAGO VERENIGDE STATENIn 2017 reisden Veasna Johnson rechts en haar vriend Anthony Okocha vanuit Evanston naar Chicago om de eerste zomerdag te vieren in de Montrose Beach Dunes Ik vond dat deze twee jonge geliefden die onder de bomen gingen picknicken en samen bloemen gingen plukken het zomergevoel zo perfect belichaamden vertelt fotograaf Jenn Emerling
Jenn Emerling
CHICAGO, VERENIGDE STATEN In 2017 reisden Veasna Johnson (rechts) en haar vriend Anthony Okocha vanuit Evanston naar Chicago om de eerste zomerdag te vieren in de Montrose Beach Dunes. “Ik vond dat deze twee jonge geliefden, die onder de bomen gingen picknicken en samen bloemen gingen plukken, het zomergevoel zo perfect belichaamden,” vertelt fotograaf Jenn Emerling.
6
Een vrouwtje helpt haar partner om haar ei op zijn poten te leggen voordat ze naar zee vertrekt Dit lastige karweitje moet snel gebeuren anders kan het ei bevriezen Hoewel ze ongeveer twee maanden weg zal zijn behoudt het paar een sterke band
Stefan Christmann
Een vrouwtje helpt haar partner om haar ei op zijn poten te leggen, voordat ze naar zee vertrekt. Dit lastige karweitje moet snel gebeuren, anders kan het ei bevriezen. Hoewel ze ongeveer twee maanden weg zal zijn, behoudt het paar een sterke band.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Toen Avelino zijn familie vertelde dat hij homo was was zijn vader woedend Maar dat is veranderd De hele familie kwam bijeen  en iedereen broers neven iedereen stond op tegen mijn vader Ik word nog altijd emotioneel wanneer ik eraan terugdenk hoe mijn vader bij ons kwam zitten zich verontschuldigde en Neston vroeg om bij ons te komen wonen zegt Avelino
Robin Hammond @Hammond_Robin
Toen Avelino zijn familie vertelde dat hij homo was, was zijn vader woedend. Maar dat is veranderd. “De hele familie kwam bijeen (...) en iedereen, broers, neven, iedereen, stond op tegen mijn vader. Ik word nog altijd emotioneel wanneer ik eraan terugdenk hoe mijn vader bij ons kwam zitten, zich verontschuldigde en [Neston] vroeg om bij ons te komen wonen,” zegt Avelino.
8
Een aardig aantal planten draagt hartvormige bladeren Maar er zijn ook bloemen die binnen het thema liefde een passend ontwerp hebben Hoewel deze plantensoort qua uiterlijk perfect lijkt te aan te sluiten bij Valentijnsdag doet dat het qua naam niet De Dicentra spectabilis wordt in het Nederlands ook wel het gebroken hartje genoemd
Jacky Parker, GettyImages
Een aardig aantal planten draagt hartvormige bladeren. Maar er zijn ook bloemen die binnen het thema liefde een passend ontwerp hebben. Hoewel deze plantensoort qua uiterlijk perfect lijkt te aan te sluiten bij Valentijnsdag, doet dat het qua naam niet. De Dicentra spectabilis wordt in het Nederlands ook wel het gebroken hartje genoemd.
9
De gay pride parade in San Francisco Foto Matthew RothFlickr
De gay pride parade in San Francisco. Foto: Matthew Roth/Flickr
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Aan het begin van de broedtijd van deze wandelende vissen proberen de mannetjes indruk te maken met een flamboyante paringsdans Ze flapperen met hun vinnen en springen hoog in de lucht
Thomas P Peschak
Aan het begin van de broedtijd van deze wandelende vissen proberen de mannetjes indruk te maken met een flamboyante paringsdans. Ze flapperen met hun vinnen en springen hoog in de lucht.
11
Een pasgetrouwd stel poseert voor Fadli De bruidegom komt uit Ambon maar hield de bruiloft op het eiland van zijn geliefde
Muhammad Fadli
Een pasgetrouwd stel poseert voor Fadli. De bruidegom komt uit Ambon maar hield de bruiloft op het eiland van zijn geliefde.
12
Een volwassen leeuw CBoy en een leeuwin van de Voembitroep relaxen tussen het paren door
Michael Nichols, Nat Geo Image Collection
Een volwassen leeuw, C-Boy, en een leeuwin van de Voembi-troep relaxen tussen het paren door.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Dit paar trouwde op de Mendenhallgletsjer in Alaskas Tongass National Forest Onder de gletsjer is een oud bos dat in 2012 tevoorschijn kwam toen klimaatverandering ervoor zorgde dat de gletsjer zich terugtrok
Melissa Farlow, Nat Geo Image Collection
Dit paar trouwde op de Mendenhall-gletsjer in Alaska's Tongass National Forest. Onder de gletsjer is een oud bos, dat in 2012 tevoorschijn kwam toen klimaatverandering ervoor zorgde dat de gletsjer zich terugtrok.
14
Twee zangbrilvogels zitten knuffelend op de tak van een kersenboom in Japan Meestal paren de vogels met slechts n andere vogel tegelijk
Michel Godimus
Twee zangbrilvogels zitten knuffelend op de tak van een kersenboom in Japan. Meestal paren de vogels met slechts één andere vogel tegelijk.
15
Een stel deelt een teder moment op een zomerzondag in Londen Een ingrijpend verhaal in de uitgave van juni 2000 stelde dat Londen voor het eerst sinds de jaren zestig op het wereldtoneel was teruggekeerd
Jodi Cobb, Nat Geo Image Collection
Een stel deelt een teder moment op een zomerzondag in Londen. Een ingrijpend verhaal in de uitgave van juni 2000 stelde dat Londen voor het eerst sinds de jaren zestig op het wereldtoneel was teruggekeerd.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
Als je dan eindelijk overal legaal mag trouwen waarom dan niet meteen het clich voltooien in een kapelletje in Vegas Het extravagante karakter van de stad doet geloven dat alles hier mogelijk is  en in veel gevallen is dat ook zo Niemand zal je in dit circus raar aankijken als je als man op hakken loopt of als lesbisch koppel hand in hand over straat gaat of als je simpelweg geen zin hebt om je genderidentiteit te specificeren Faciliteiten zijn er in ieder geval genoeg sommige hotels hebben een speciale Prideconcirge voor LGBTgasten
Forbidden Castle, Flickr
Als je dan eindelijk overal legaal mag trouwen, waarom dan niet meteen het cliché voltooien in een kapelletje in Vegas? Het extravagante karakter van de stad doet geloven dat alles hier mogelijk is – en in veel gevallen is dat ook zo. Niemand zal je in dit circus raar aankijken als je als man op hakken loopt of als lesbisch koppel hand in hand over straat gaat, of als je simpelweg geen zin hebt om je genderidentiteit te specificeren. Faciliteiten zijn er in ieder geval genoeg: sommige hotels hebben een speciale 'Pride-conciërge' voor LGBT-gasten.
17
Twee Ijslandse paarden knuffelen in de buurt van het stadje Vk Ik hou van het gevoel van deze foto  zo rustig intiem echt reageerde Your Shot producer David Y Lee Het is mooi hoe je dit beeld spotte en zag hoe de twee paarden een YinYangcompositie vormden
Josh Rowan
Twee Ijslandse paarden 'knuffelen' in de buurt van het stadje Vík. "Ik hou van het gevoel van deze foto - zo rustig, intiem, echt", reageerde Your Shot producer David Y. Lee. "Het is mooi hoe je dit beeld spotte, en zag hoe de twee paarden een Yin/Yang-compositie vormden."

Fotografie

bijenbal

De voortplanting van een honingloze bij

seizoenen op spitsbergen

Spitsbergen: de snelst opwarmende plek op aarde

2005 arbeiders met plastic overalls en ademhalingsmaskers ter bescherming houden kort pauze terwijl ze gaten boren voor steunstangen in de wankele betonnen sarcofaag een constructie die na de explosie in de haast werd gebouwd om het radioactieve afval van reactor 4 te isoleren hun werk is gevaarlijk de straling is binnen zo hoog dat ze continu hun geigertellers in de gaten moeten houden ze mogen slechts een dienst van 15 minuten per dag draaien

Binnen in de ontplofte reactor van Tsjernobyl

de wadden vanuit de lucht

Zo zag je de Wadden nog nooit

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder