Skip to Content

Op zoek naar sprookjesachtige winterfoto's? Maak ze vanuit de lucht met een drone

Fotografen schieten met behulp van vliegende camera's buitenaardse plaatjes van sneeuw en ijs. Lees hier hoe jij hetzelfde effect kunt bereiken.
Tel Aviv vanuit de luchtpinterest icon
Getty images
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Een stad van bovenaf met blauwe afbeeldingen over enkele gebouwen
National Geographic
Een stad van bovenaf, met blauwe afbeeldingen over enkele gebouwen.
2
Een weergave van het Finse Seilieiland van bovenaf
National Geographic
Een weergave van het Finse Seili-eiland van bovenaf.
3
De Griekse kust van bovenaf
National Geographic
De Griekse kust van bovenaf.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Noordelijke gladde dolfijne zwemmen vlak onder het wateroppervlak voor de kust van British Columbia Canada Echolocatie is een logische strategie in de oceaan want geluiden bewegen zich in water vijfmaal sneller voort dan in lucht
Paul Nicklen, Nat Geo Image Collection
Noordelijke gladde dolfijne zwemmen vlak onder het wateroppervlak voor de kust van British Columbia, Canada. Echolocatie is een logische strategie in de oceaan, want geluiden bewegen zich in water vijfmaal sneller voort dan in lucht.
5
Tel Aviv vanuit de lucht
Getty images
Tel Aviv vanuit de lucht.
6
Deze foto is de jongste aanwinst in mijn reeks dronies selfies die met een drone zijn gemaakt We hadden de piek Vestrahorn op IJsland vorig jaar al bezocht maar toen kon ik mijn drone niet laten opstijgen omdat het te slecht weer was Ik wist dat ik nog eens terug moest komen om dit prachtige landschap vanuit de lucht te fotograferen In maart van dit jaar hebben we de berg opnieuw bezocht en gelukkig werkte het weer mee Met behulp van een drone probeerde ik een unieke kijk op dit prachtige landschap te creren We hebben onze volgende reis al gepland want we zijn verliefd op IJsland
Foto en bijschrift: Manish Mamtani, 2018 National Geographic Travel Photographer of the Year Contest
“Deze foto is de jongste aanwinst in mijn reeks ‘dronies’ (selfies die met een drone zijn gemaakt). We hadden de piek Vestrahorn op IJsland vorig jaar al bezocht, maar toen kon ik mijn drone niet laten opstijgen omdat het te slecht weer was. Ik wist dat ik nog eens terug moest komen om dit prachtige landschap vanuit de lucht te fotograferen. In maart van dit jaar hebben we de berg opnieuw bezocht en gelukkig werkte het weer mee. Met behulp van een drone probeerde ik een unieke kijk op dit prachtige landschap te creëren. We hebben onze volgende reis al gepland, want we zijn verliefd op IJsland.”
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Van bovenaf ziet de site naast de Panganirivier in Tanzaniaeruit als veld met onbeduidende lege visvijvers Op de achtergrond doemt de Indische Oceaan op
Davide Oppo
Van bovenaf ziet de site naast de Panganirivier in Tanzaniaeruit als veld met onbeduidende, lege visvijvers. Op de achtergrond doemt de Indische Oceaan op.
8
Het Kerkinimeer in NoordGriekenland een van de belangrijkste wetlands in Europa wordt beschouwd als een van de Europese topbestemmingen om vogels te spotten zegt Your Shotfotograaf Konstantinos Sofikitis Toch kan het prachtige landschap van bovenaf een fotografisch fenomeen zijn Het meer is een zeldzaam voorbeeld van goed menselijk ingrijpen in een prachtig natuurlijk landschap het delicate evenwicht van het ecosysteem is bewaard gebleven om grote voordelen aan de regio te bieden
Konstantinos Sofikitis
“Het Kerkini-meer in Noord-Griekenland, een van de belangrijkste wetlands in Europa, wordt beschouwd als een van de Europese topbestemmingen om vogels te spotten,” zegt Your Shot-fotograaf Konstantinos Sofikitis. “Toch kan het prachtige landschap van bovenaf een fotografisch fenomeen zijn. Het meer is een zeldzaam voorbeeld van goed menselijk ingrijpen in een prachtig natuurlijk landschap: het delicate evenwicht van het ecosysteem is bewaard gebleven om grote voordelen aan de regio te bieden.”

Fotografie

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder