Skip to Content

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022: categorie Landschap

Op 14 november was de uitreiking van de National Geographic Fotowedstrijd 2022. Bekijk hier de juryprijs winnaars voor categorie landschap!
door National Geographic Redactie
Nummer 1 in de categorie landschapVerloren  Lost Jury commentaarEr zit een misterie in waardoor je zelf een verhaal bij de foto kan bedenken Het is bijzonder dat er een nummer 1 beeld is gekozen dat door een telefoon is gemaakt Alles vormt in driekhoeken de bergen de reflectie in het water en de lucht Dat maakt het beeld erg mooi om naar te kijken Ook is er een rode jerrycan die in het water drijft wat de rust doorbreekt maar de natuur die overwint op deze foto Dat maakt het symbolischpinterest icon
Anja Kaptein
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Nummer 1 in de categorie landschapVerloren  Lost Jury commentaarEr zit een misterie in waardoor je zelf een verhaal bij de foto kan bedenken Het is bijzonder dat er een nummer 1 beeld is gekozen dat door een telefoon is gemaakt Alles vormt in driekhoeken de bergen de reflectie in het water en de lucht Dat maakt het beeld erg mooi om naar te kijken Ook is er een rode jerrycan die in het water drijft wat de rust doorbreekt maar de natuur die overwint op deze foto Dat maakt het symbolisch
Anja Kaptein
Nummer 1 in de categorie landschap: Verloren - Lost. Jury commentaar: Er zit een misterie in waardoor je zelf een verhaal bij de foto kan bedenken. Het is bijzonder dat er een nummer 1 beeld is gekozen dat door een telefoon is gemaakt. Alles vormt in driekhoeken; de bergen de reflectie in het water en de lucht. Dat maakt het beeld erg mooi om naar te kijken. Ook is er een rode jerrycan die in het water drijft, wat de rust doorbreekt, maar de natuur die overwint op deze foto. Dat maakt het symbolisch.
2
Nummer 2 in de categorie landschapWhiteout  Noir Flogay Jury commentaarDe foto is erg grafisch men ziet een paar ritmische patronen Het lijken wel figuren die in het landschap staan De fotograaf heeft ervoor gekozen om de bomen in het midden te plaatsen waardoor het lijkt dat alle bomen op een zelfde afstand staan Dit is voor de jury echt fotografie Hiervoor moet de fotograaf echt erop uit het veld door het land ontdekken om de foto te kunnen maken Je moet het inzicht hebben als je hier voorbij loopt om hier een goede foto in te zien dit zegt iets over de fotograaf
Davy Prenen
Nummer 2 in de categorie landschap: Whiteout - Noir Flogay. Jury commentaar: De foto is erg grafisch, men ziet een paar ritmische patronen. Het lijken wel figuren die in het landschap staan. De fotograaf heeft ervoor gekozen om de bomen in het midden te plaatsen waardoor het lijkt dat alle bomen op een zelfde afstand staan. Dit is voor de jury echt fotografie. Hiervoor moet de fotograaf echt erop uit, het veld door, het land ontdekken om de foto te kunnen maken. Je moet het inzicht hebben als je hier voorbij loopt om hier een goede foto in te zien, dit zegt iets over de fotograaf.
3
Nummer 3 in de categorie landschapVulkaanuitbarsting met donderslag Jury commentaarHet is knap dat je bliksem en de uitbarsting tegelijk kan fotograferen Het beeld is een bijzondere dramatische compositie
Otmar Ubbens
Nummer 3 in de categorie landschap: Vulkaanuitbarsting met donderslag. Jury commentaar: Het is knap dat je bliksem en de uitbarsting tegelijk kan fotograferen. Het beeld is een bijzondere dramatische compositie.

Fotografie

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Gedeelde nummer 1 in de categorie dier CIRCLE OF LIFEBeschrijving door de fotograaf De reden waarom ik voor deze foto kies Het is een vloeiend geheel door de weerspiegeling de eekhoorn zijn houding lijkt door de reflectie in een cirkelvorm te zijn waardoor je een uniek beeld krijgt De kleuren en compositie zitten heel goed en de foto straalt enorm veel kracht en dynamiek uit

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022: publieksprijs

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder