Skip to Content

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022: categorie Mens

Op 14 november was de uitreiking van de National Geographic Fotowedstrijd 2022. Bekijk hier de juryprijs winnaars voor categorie mens!
door National Geographic Redactie
Nummer 1 in de categorie mens Watersnoodramp Belgi 2021 Jury commentaar Een sterk natuurlijk fotografisch moment Het is een beeld dat een verhaal verteld In eerste instantie is het een klassieke fotografie stijl vervolgens het duurt even voordat het besef indaald van wat er aan de hand is Dat zie je vanaf het moment dat je de stippen eens goed gaat bekijken Hier zit sterke compositie in de lijnen zijn sterk en daarnaast heeft het verhaal impactpinterest icon
Wendy Leyten
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Nummer 1 in de categorie mens Watersnoodramp Belgi 2021 Jury commentaar Een sterk natuurlijk fotografisch moment Het is een beeld dat een verhaal verteld In eerste instantie is het een klassieke fotografie stijl vervolgens het duurt even voordat het besef indaald van wat er aan de hand is Dat zie je vanaf het moment dat je de stippen eens goed gaat bekijken Hier zit sterke compositie in de lijnen zijn sterk en daarnaast heeft het verhaal impact
Wendy Leyten
Nummer 1 in de categorie mens: Watersnoodramp België 2021. Jury commentaar: Een sterk natuurlijk, fotografisch moment. Het is een beeld dat een verhaal verteld. In eerste instantie is het een klassieke fotografie stijl, vervolgens het duurt even voordat het besef indaald van wat er aan de hand is. Dat zie je vanaf het moment dat je de stippen eens goed gaat bekijken. Hier zit sterke compositie in, de lijnen zijn sterk en daarnaast heeft het verhaal impact.
2
Nummer 2 in de categorie mens Nog een ogenblik geduld aub Jury commentaarJe ziet een mooi meisje met een indringende blik Vervolgens zie je de littekens dat heeft iets ontroerends en kwetsbaars Je hebt het gevoel dat iedereen dit kan zijn je dochter je buurmeisje Het is speciaal dat ze niet is geportreteerd als een slachtoffer De boodschap is erg belangrijk wat er vandaag de dag aan de hand is met jongeren is een groot probleem Het is verontrustend dat veel jongeren te kampen hebben metpsychische problemen De verwachtingen vanuit de maatschappij ouders en de kinderen zelf zijn te hoog De wachtlijsten van de GZ zijn eindeloos massas jongeren die hulp nodig hebben krijgen het niet Waarom
Melissa Fenijn
Nummer 2 in de categorie mens: Nog een ogenblik geduld a.u.b. Jury commentaar: Je ziet een mooi meisje met een indringende blik. Vervolgens zie je de littekens, dat heeft iets ontroerends en kwetsbaars. Je hebt het gevoel dat iedereen dit kan zijn, je dochter, je buurmeisje. Het is speciaal dat ze niet is geportreteerd als een slachtoffer. De boodschap is erg belangrijk, wat er vandaag de dag aan de hand is met jongeren is een groot probleem. Het is verontrustend dat veel jongeren te kampen hebben met psychische problemen. De verwachtingen vanuit de maatschappij, ouders en de kinderen zelf zijn te hoog. De wachtlijsten van de GZ zijn eindeloos, massas jongeren die hulp nodig hebben krijgen het niet. Waarom?
3
Nummer 3 in de categorie mens The birth of Munci Jury commentaarPoetisch en hard Het contrast van de bevalling in het water en de voeten die het verhaal vertellen dat de bevalling al lang bezig is De kracht in de benen is bijzonder de baby is in een transparantie de overgang van water naar water is Het lijkt bijna iets religeus alsof je een beeld dat door Michelangelo is gemaakt ziet iets bovennatuurlijks iets magisch
Natacha Persyn
Nummer 3 in de categorie mens: The birth of Munci. Jury commentaar: Poetisch en hard. Het contrast van de bevalling in het water en de voeten die het verhaal vertellen dat de bevalling al lang bezig is. De kracht in de benen is bijzonder, de baby is in een transparantie, de overgang van water naar water is. Het lijkt bijna iets religeus, alsof je een beeld dat door Michelangelo is gemaakt ziet, iets bovennatuurlijks, iets magisch.

Fotografie

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Gedeelde nummer 1 in de categorie dier CIRCLE OF LIFEBeschrijving door de fotograaf De reden waarom ik voor deze foto kies Het is een vloeiend geheel door de weerspiegeling de eekhoorn zijn houding lijkt door de reflectie in een cirkelvorm te zijn waardoor je een uniek beeld krijgt De kleuren en compositie zitten heel goed en de foto straalt enorm veel kracht en dynamiek uit

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022: publieksprijs

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder