Tikehau: Ringvormig droomeiland te midden van de oceaan

Dit unieke ringvormige eiland in Frans-Polynesië is een oneindig strand en wellicht wel het meest Instawaardige eiland ter wereld.

Door Zoë de Goede
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:57 CET
Foto door Poverarte, Flickr

Tikehau, het ringvormige eiland, 340 kilometer ten noordoosten van Tahiti, betekent ook wel Peaceful Landing en is de ideale bestemming in Frans Polynesië voor mensen die graag buiten de gebaande paden gaan. Het atol wordt gevormd door een bijna onafgebroken ring van koraal en lijkt op een immens natuurlijk zwembad, dat – met een diameter van 25 kilometer – volgens de legendarische marineofficier Jacques Cousteau een hogere concentratie vis bevat dan elke andere lagune in Frans-Polynesië.

Vanaf het moment dat je voet zet op het witte zand en een blik werpt op de turquoise wateren weet je dat het waar is. Je spendeert je dagen zwemmend of snorkelend in het dertig meter diepe natuurlijk zwembad dat bruist van het zeeleven, of in de open zee aan de buitenkant van de ring. Je sluipt achter schildpaden, kajakt op rustige wateren en picknickt op verlaten stranden. Je bent geland, om je over te geven aan het ritme van de zon.

Een kaart van het atol Tikehau.
Foto door Wikimédia Commons

De locals verwelkomen je met een bloemenkrans en brengen je onder in een simpel hutje met rieten dak dat op palen boven de zee staat of op de oneindige strook strand. Geen overdadige luxe voor toeristen, maar wel voldoende voorzieningen om te geloven dat het paradijs bestaat. Rond het eiland fietsen duurt een uur: dan passeer je een bakker, twee kruideniers en wat lokale winkeltjes. En de zonsondergang, die vergeet je je leven lang niet.

Vanaf het nabijgelegen eiland Rangiroa is het maar vijftien minuutjes vliegen, vanaf Pape’ete een uurtje. De omgelegen eilanden zijn net zo idyllisch, dus wij raden je aan te gaan eilandhoppen met een Air Tahiti Pass.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Maak kennis met de man die 32 jaar alleen op een eiland woonde
Reizen
Ibiza voorbij de clubs: 10 ervaringen die je niet mag missen
Reizen
Deze man leeft al 31 jaar alleen op een eiland
Reizen
Vliegen er binnenkort raketten boven deze historische plekken?
Reizen
Tenerife: 10 verrassende ontdekkingen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.