Wat is de beste tijd om naar Portugal te reizen?

Portugal heeft een aantrekkelijk klimaat, met lange warme zomers (mei t/m september) en zachte winters. Bijna het hele jaar door is het een geschikte vakantiebestemming. De lente en de herfst zijn de meest ideale periodes om het land te bezoeken, omdat er dan minder (lokale) toeristen zijn en de hotelprijzen lager liggen.

Wat voor visum heb je nodig?

Je hebt geen visum nodig als je naar Portugal gaat. Een geldig identiteitsbewijs of paspoort volstaat.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?

In veel grote steden vind je wifi-hotspots op openbare plekken. Ook zijn er internetcafés, waar je tegen betaling kunt surfen.

Hoe lang is de reistijd?

Vanaf Amsterdam vlieg je in zo’n 2,5 uur naar Portugal.

Wat mag je absoluut niet vergeten?

Het kraanwater in Portugal is drinkbaar, maar heeft door de ijzer en kalk geen lekkere smaak. Het is daarom aan te raden mineraalwater, met gesloten dop, in de supermarkt te kopen. Verder moeten vogelliefhebbers een verrekijker meenemen, want deze zijn erg duur in Portugal.