De beste ruimtefoto’s van de maand juni

De nieuwe opnames tonen onder meer een vulkaanuitbarsting, de lancering van een SpaceX-raket, verwrongen magnetische velden in het hart van de Melkweg en de jongste inslagkrater op Mars.

Published 2 jul. 2019 14:44 CEST, Updated 5 nov. 2020 06:20 CET

Voed je nieuwsgierigheid naar hemelse blikken op het universum met de meest adembenemende ruimtefoto’s van juni 2019.

Afgelopen maand legden telescopen de vurige gloed van verre sterrenstelsels vast, spotte een satelliet een spiksplinternieuwe krater op Mars en onthulden verbluffende foto’s van Cassininieuwe details van het Saturniaanse ringenstelsel. Dichterbij de aarde zag de bemanning van het International Space Station (ISS) een vulkaan in het noorden van de Stille Oceaan uitbarsten en leidde een campagne om een grote bosbrand te blussen tot opmerkelijke kenmerken in het landschap die vanuit de ruimte waren te zien.

Lees meer