Heb je wat geld over aan het eind van de maand? In plaats van eens lekker uiteten te gaan, kan je ook Lord, Lady of Laird worden van een landgoed in Schotland! De voormalige percelen van aristocratische landeigenaars zijn zo ver afgebrokkeld dat 0,3 vierkante meter al te koop is voor €33. Daarmee koop je jezelf het alleenrecht over een stuk land in Keil Hill, een natuurpark in hooglanden van Glencoe Wood – waar dennenbossen groeien en vossen, rendieren, unieke planten en zeldzame vlinders hun thuis vinden .

Om cultivering van het landgoed tegen te gaan kocht Highland Titles Ltd het land, om het vervolgens te verkopen aan nieuwe Lords, Ladies en Lairds van Keil Hill. Voor €43 krijg je drie vierkante meter, voor €107 dertig en voor €448 driehonderd vierkante meter land waarover jij heerst. In de laatste twee gevallen wordt een boom in jouw naam geplant en mag je je leven lang kamperen op Keil Hill.

This is an image
Highland Titles Ltd

Bij de aankoop krijg je een identiteitskaart met je nieuwe naam erop, een certificaat en een handboek voor landeigenaars. Daarbij krijg je bij veel activiteiten in Gencoe Wood een VIP-behandeling (lees: korting). Zo kan je leren ijsklimmen bij Ice Factor, wildwaterraften met Vertical Descents of romantisch overnachten in je eigen kasteel(kamer) als een echte Lord of Lady.

Natuurlijk kan je je land ten alle tijde bezoeken: dan word je rondgeleid door een lokale vrijwilliger, mag je meestemmen in vergaderingen en discussiëren over het management van je land. Bijvoorbeeld over de wildgroei van de Rhodondendron ponticum, die vrijwilligers in toom houden om het ecosysteem in evenwicht te houden. Lords, Ladies en Lairds van Keil Hill mogen dus op twee oren slapen, hun land wordt niet aan zijn lot overgelaten!

This is an image
Highland Titles Ltd

Let wel: op je certificaat staat dan wel dat je Lord of Lady van het landgoed bent, maar dit is officieel een adellijke titel die niet enkel met land overgedragen kan worden. Je wordt met het kopen van dit stuk land natuurlijk niet opeens van adel. Je bent wel een echte Laird, die titel slaat namelijk enkel op het land dat je bezit.