5x Rondom Barcelona

Wandelen langs rustige bergdorpjes in de Pyreneeën, zwemmen in de Middellandse Zee en dineren in een kasteel tussen de wijnvelden. De provincie Barcelona is perfect voor iedereen die na de drukte van de stad even tot rust wil komen. Vijf tips!

Door Veerle Witte
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:04 CET
Foto door Diputació de Barcelona

1. Bakken aan de Costa Barcelona

Het kustgebied rondom de hoofdstad wordt ook wel de Costa Barcelona genoemd en staat garant voor zonovergoten strandvakanties aan kleine baaitjes en brede zandstranden. Geliefde badplaatsen zijn Malgrat de Mar, Calella, Canet de Mar en Castelldefels, maar sla ook de vissersdorpjes Sitges en Vilanova i la Geltrú niet over.

Foto door Diputació de Barcelona

2. Wijntours

Achter de kust ligt het binnenland met wijnstreken, de zogenaamde ‘Paisatges Barcelona’. Volg een wijncursus, ga naar een oogstfestival (in september) of wandel door de wijngaarden: Barcelona kent maar liefst vijf officiële wijn- en cavaregio’s. Penedès is de grootste wijnregio, waar zich ook Bodegas Torres bevindt, het grootste wijnhuis van Spanje. In Pacs, net buiten Vilafranca del Penedès, kun je bij Torres een rondleiding volgen, wijnproeven, maar ook geblinddoekt tapas eten in het restaurant, uiteraard met bijpassende wijnen.

Foto door Catalan Tourism Board

3. De Pyreneeën

Binnen anderhalf uur rijden sta je vanuit de stad aan de rand van de Pyreneeën. Groene valleien, steile bergtoppen, uitgestrekte bossen en spectaculaire watervallen vormen het landschap voor een mooie wandeling, fietstocht of autorit. 

Foto door Diputació de Barcelona

4. Cripta Colònia Guell

Dacht je dat Antoni Gaudí alleen in de stad Barcelona flink gebouwd heeft, met o.a. Sagrada Familia en Casa Milà, ga dan eens kijken naar een ander Unesco-werelderfgoed van zijn hand: Cripta Colònia Guell. Deze kerk in het dorpje Santa Coloma de Cervelló lijkt op een grot en heeft prachtige glas-in-loodramen.

Foto door Diputació de Barcelona

5. ​De gezaagde berg

Ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van Barcelona ligt de berg Montserrat, een van de culturele, spirituele en religieuze symbolen van Catalonië, die hoog boven het omringde platte landschap uittorent. Bovenop de berg zijn het heiligdom en het Benedictijnse klooster van Montserrat gevestigd, die je het beste met de kabelbaan bereikt. Het is ook mogelijk om op de kartelberg te overnachten.

Foto door Diputació de Barcelona

Meer informatie over wat er in de omgeving te doen valt, lees je op deze website!

 

 

 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Spanje
Barcelona investeert 32 miljoen euro in nieuwe fietspaden
Spanje
Blog: Barcelona voor gevorderden
Spanje
Castilië-La Mancha: Oases in het hart van Spanje
Spanje
Op zoek naar orchideeën in Valencia
Spanje
Feestvieren in een heilig klooster in Cantabrië

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.