1. Bakken aan de Costa Barcelona

Het kustgebied rondom de hoofdstad wordt ook wel de Costa Barcelona genoemd en staat garant voor zonovergoten strandvakanties aan kleine baaitjes en brede zandstranden. Geliefde badplaatsen zijn Malgrat de Mar, Calella, Canet de Mar en Castelldefels, maar sla ook de vissersdorpjes Sitges en Vilanova i la Geltrú niet over.

This is an image
Diputació de Barcelona

2. Wijntours

Achter de kust ligt het binnenland met wijnstreken, de zogenaamde ‘Paisatges Barcelona’. Volg een wijncursus, ga naar een oogstfestival (in september) of wandel door de wijngaarden: Barcelona kent maar liefst vijf officiële wijn- en cavaregio’s. Penedès is de grootste wijnregio, waar zich ook Bodegas Torres bevindt, het grootste wijnhuis van Spanje. In Pacs, net buiten Vilafranca del Penedès, kun je bij Torres een rondleiding volgen, wijnproeven, maar ook geblinddoekt tapas eten in het restaurant, uiteraard met bijpassende wijnen.

This is an image
Catalan Tourism Board

3. De Pyreneeën

Binnen anderhalf uur rijden sta je vanuit de stad aan de rand van de Pyreneeën. Groene valleien, steile bergtoppen, uitgestrekte bossen en spectaculaire watervallen vormen het landschap voor een mooie wandeling, fietstocht of autorit.

This is an image
Diputació de Barcelona

4. Cripta Colònia Guell

Dacht je dat Antoni Gaudí alleen in de stad Barcelona flink gebouwd heeft, met o.a. Sagrada Familia en Casa Milà, ga dan eens kijken naar een ander Unesco-werelderfgoed van zijn hand: Cripta Colònia Guell. Deze kerk in het dorpje Santa Coloma de Cervelló lijkt op een grot en heeft prachtige glas-in-loodramen.

This is an image
Diputació de Barcelona

5. ​De gezaagde berg

Ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van Barcelona ligt de berg Montserrat, een van de culturele, spirituele en religieuze symbolen van Catalonië, die hoog boven het omringde platte landschap uittorent. Bovenop de berg zijn het heiligdom en het Benedictijnse klooster van Montserrat gevestigd, die je het beste met de kabelbaan bereikt. Het is ook mogelijk om op de kartelberg te overnachten.

This is an image
Diputació de Barcelona

Meer informatie over wat er in de omgeving te doen valt, lees je op deze website!