Barcelona investeert 32 miljoen euro in nieuwe fietspaden

Het fietspadennetwerk van Barcelona gaat fors groeien. De Spaanse stad investeert 32 miljoen euro om het aantal fietpaden in 2018 te verdrievoudigen.donderdag 9 november 2017

Momenteel telt de hoofdstad van Catalonië 116 kilometer aan fietspad, en dat moeten er 308 worden. De stad per fiets verkennen is populair, veel toeristen huren een fiets om zo lekker langs het strand en door het centrum te toeren. Maar helemaal zorgeloos fietsen is het momenteel nog niet. Het huidige fietsnetwerk heeft als voornaamste probleem de continuïteit: eerst fiets je vrolijk en relaxed over het fietspad om vervolgens het drukke autoverkeer in te moeten.

Ook het aantal fietsparkeerplekken gaat toenemen, met 30.000 nieuwe plekken. Zo parkeer je gemakkelijk in de buurt van de lekkerste tapasrestaurants van de stad!

 

 

Lees meer