Sebastian en Finn woonden al bijna acht jaar in Barcelona toen ze besloten dat het tijd was voor iets nieuws. Samen met hun mopshondje Bandito en Schotse vouwoorkat Luigi, die vanaf het begin al dikke vrienden waren, besloten ze de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella te lopen. Wij stelden Sebastian een paar vragen!

Jullie reisden door Spanje met Bandito en Luigi? Hoe zag die reis er precies uit?

‘We liepen zeven weken achter elkaar de Santiago de Compostella, via Pamplona, tot we een busje vonden waar we nog eens acht weken mee door Spanje reden. We wandelden en kampeerden veel in verschillende nationale parken, terwijl we op zoek gingen naar een nieuw huis. Om onze reis te bekostigen verkochten we namelijk al onze bezittingen, dus er was niks meer om naar terug te keren. In totaal legden we bijna 1500 kilometer te voet af met zijn vieren en de teller loopt nog door!’

Hoe was het om met zijn vieren te reizen?

‘Een avontuurlijke ervaring die ons als familie nader tot elkaar heeft gebracht. Het is een stap terug in de tijd, maar dat geeft tegelijkertijd zoveel vrijheid. We vonden het fantastisch!’

Hoe vervoerden jullie het voedsel en de andere nodige zaken voor de dieren?

‘Onze Nederlandse hondentrolley werkte perfect! Zo konden we, naast onze rugzakken, extra gewicht inladen, zoals de tent, het keukengerei, voedsel en water. Sommige delen van het pad waren niet geschikt voor de trolley, maar in dat geval tilden we hem samen.’

Een kat op reis is vrij ongebruikelijk. Was het gemakkelijk om Luigi mee te nemen?

‘Luigi was de dapperste van ons allemaal! Het maakte hem helemaal niks uit. Overdag sliep hij veel, terwijl hij in de avonden en ochtenden speelde. Hij zag de tent en trolley als veilige plekken: iets wat essentieel was voor zijn welzijn onderweg.’

Hoe is de relatie tussen Luigi en Bandito?

‘Die twee zijn dikke maatjes. Luigi was zeven weken toen hij bij ons kwam en was gelijk dol op Bandito en zijn speelgoed. Als kitten stal hij altijd al het eten van Bandito en tot de dag van vandaag geeft hij de voorkeur aan hondenvoer.’

Toekomstige reisplannen?

‘Onze reis eindigde in de heuvels van Zuid-Spanje, waar we een huis vonden in de buurt van Marbella. In de toekomst zouden we graag weer op avontuur gaan met een camperbusje… Wie weet op een dag.’

Volg de avonturen van @pugandcat op Instagram!