Breng een duurzaam bezoek aan natuurpark Delta de l’Ebre

Flamingo's spotten, een vogelfestival en duurzame initiatieven. Welkom in het natuurgebied Delta de l’Ebre, in Catalonië.

Door Catalan Tourist Board
Flamingos in natuurpark Delta de l’Ebre.
Flamingos in natuurpark Delta de l’Ebre.
Foto door Ferran Aguilar, Delta

Kan je je voorstellen dat je toekijkt hoe een enorme zwerm flamingo's opvliegt terwijl de zon bijna ondergaat en alles in een goudgele gloed zet? Dat is een spektakel dat de natuur je cadeau geeft in het natuurpark Delta de l’Ebre in Catalonië: de beste plaats om dit schouwspel te bekijken. Het park vormt de habitat van meer dan 300 vogelsoorten en een enorme verscheidenheid aan vissen, amfibieën en planten. In 2013 werd het uitgeroepen tot biosfeerreservaat.

Een activiteit met MónNatura Delta.
Foto door Mariano Cebolla, MónNatura Delta de l'Ebre

Om deze natuurlijke rijkdom op verantwoorde wijze te ontdekken en het evenwicht tussen natuur en mens te behouden, zijn er initiatieven opgericht zoals dat van MónNatura Delta. Dit informatiecentrum bij de voormalige zoutpannen van het natuurpark, bevordert de natuurlijke en traditionele waarden uit de streek en biedt een complete ervaring om de rijkdom die in de monding van de rivier de Ebre verborgen ligt te ontdekken. Zout, visserij en het observeren van vogels zijn de drie pijlers waarop dit bijzondere project steunt.

Vogelfestival

De Delta de l’Ebre verandert jaarlijks in het podium van het Delta Birding Festival (22, 23 en 24 september), een internationaal evenement waar ornithologen en vogelaars uit de hele wereld samenkomen. De opbrengst van dit festival wordt besteed aan projecten voor het behoud van vogels en voor de komende editie gaat de opbrengst naar onderzoek over trekroutes van de zomertortel.

Een activiteit in het deltagebied.
Foto door MónNatura Delta de l'Ebre

Duurzaam toerisme

Wil je alle aspecten van de Terres de l’Ebre op duurzame wijze ontdekken? Delta Turístic & Rents is een van de vele Catalaanse bedrijven die is aangesloten bij het Europees Handvest voor duurzaam toerisme, waarmee een milieuvriendelijke ontwikkeling van de toeristische activiteit gegarandeerd wordt. Paardrij-, fiets- of wandeltochten onder begeleiding zullen je lang bijblijven. Als je van gastronomie houdt, kies dan voor de Delta Tasting Tour. Gaat je interesse vooral uit naar geschiedenis en cultuur, bezoek dan vooral het Kasteel van Miravet, een middeleeuw fort uit 1153. 

Rijst met langoustines, ook wel de Noorse kreeft genoemd.
Foto door Hotel L'Algadir del Delta

Eco-hotels

L’Algadir del Delta was het eerste Catalaanse hotel dat het Europese Ecolabel ontving: transparantie en milieubewustzijn maakten dit hotel tot pionier. Andere accommodaties zijn dezelfde weg ingeslagen en hebben dat label ook gekregen. Door de gedrevenheid van dit gastronomische hotel om bij te dragen aan het verminderen van de negatieve effecten van het toerisme op de omgeving heeft het bovendien de accreditatie van het Europees Handvest voor een duurzaam toerisme ontvangen. Uit die werkfilosofie is een verantwoord en duurzaam toeristisch aanbod voortgekomen, dat gewijd is aan het behoud van de rurale ontwikkeling van de Ebrodelta om toegevoegde waarde te geven aan het natuurlijke erfgoed, met name vogels en hun habitat.

Rijst verzamelen in de Delta de l'Ebre.
Foto door Delta Polet

De essentie van de Delta

Vader en zoon, beiden Josep Bertomeu geheten, zijn in deze contreien geboren en getogen en hebben vanuit hun passie een toeristisch project opgericht vanwaaruit Delta Polet is ontsproten. Hun leven is nauw verweven met de Delta de l’Ebre. Ze bieden activiteiten en rondleidingen door de natuur met als uitgangspunt een reis in de tijd, waarin de landbouwtradities van de zone en de oorspronkelijke levenswijze van de inwoners worden blootgelegd. En dat allemaal op duurzame wijze: Delta Polet laat de essentie van de Delta zien en draagt tegelijkertijd bij aan het behoud ervan. Daarom zijn ze eveneens aangesloten bij het Europees Handvest voor duurzaam toerisme.

Ontdek het biosfeerreservaat Delta de l’Ebre!

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Spanje
Overnacht met smaak in de gastronomische hotels van Catalonië
Spanje
Castilië-La Mancha: Oases in het hart van Spanje
Spanje
Op zoek naar orchideeën in Valencia
Spanje
De schoonheid van de Catalaanse natuur
Spanje
Feestvieren in een heilig klooster in Cantabrië

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.