Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater aan de hand van herbruikbare waterflessen en duurzame drinkwater tappunten.

Vermindering single-use plastic

Door het drinken van kraanwater uit tappunten te stimuleren en het gebruik van ‘multi-use’ flessen te vergroten kan het afval dat wordt veroorzaakt door ‘single-use’ plastic drastisch verminderd worden. In Nederland staan ongeveer 2000 water tappunten van Join the Pipe die de gebruikers voorzien van schoon, gezond en duurzaam water.

Waterprojecten

Met de opbrengsten van de tappunten en flessen zet Join the Pipe waterprojecten op in ontwikkelingslanden en tot nu toe zijn er ruim 250 projecten gerealiseerd. Door het uitdelen van herbruikbare flessen en installeren van tappunten worden schoolkinderen in met name Afrika aan schoon drinkwater geholpen. Ze leren over het gebruik van multi-use flessen om zo de oorzaak van plastic soup te kunnen voorkomen. Een groot deel van het plastic afval dat in de grote oceanen belandt is namelijk afkomstig uit ontwikkelingslanden.