Searious Business is een social enterprise, gericht op het voorkomen van plastic vervuiling in onze oceaan. Hiervoor werken ze samen met bevlogen producenten aan slimmer plasticgebruik en betere verdienmodellen door het verlagen van de Plastic Footprint. De organisatie zet innovatietrajecten op, gericht op het sluiten van de plastic kringloop.

Resolute aanpak

De afgelopen jaren boekte de onderneming klinkende resultaten door het plastic gebruik resoluut aan te pakken in de keten en daarmee de CO2-footprint te verlagen. De focus ligt op grote merken in (voedsel)verpakkingen, meubels, consumentenelektronica en automotive. Met name in die sectoren bouwt de organisatie op een zeer breed en warm netwerk onder bedrijven, waaronder specifiek grote consumentenmerken, plasticverwerkers, afvalverwerkers, materiaalspecialisten, ontwerpers, branding bureaus, PR-bureaus, overheden en supply chain & financials experts.

Slimmer ontwerpen

Het bedrijf beweegt op het snijvlak van technologie, duurzaamheid en gedragsverandering. Daarvoor hanteert Searious Business een methodische aanpak in ReThink - ReDesign - ReBrand. Dit houdt in dat het ‘omdenken’ vorm krijgt in het vaststellen van een overkoepelend doel, met een duidelijk eindresultaat voor ogen. Vervolgens wordt er middels technologische verandering en samenwerking ingezet op het slimmer ontwerpen van product of dienst.

Als game changer heeft Searious Business al diverse titels op zijn naam:

- Winner of Plastics Recycling Europe Award 2018;

- 1 of 12 Green Solution Providers of the European Commission;

- Developer of Design Sofa from >95% recycled plastics (mainly packaging material);

- Initiator of circular product line: 276pieces.com;

- Oprichter en trekker van consortium RePETitive Packaging, gericht op systeemverandering en herontwerp van voedselverpakkingen in de EU met partijen uit de hele waardeketen;

- Co-ontwikkelaar van Oceans and Plastics Platform van IUCN;

- Leider in Duurzame Top 100 in Nederland.