Jaarlijks belandt 9 miljard kilo plastic in de oceaan en het gemiddelde van 120 kilo afval per kilometer strand dat tijdens de National Geographic Beach Cleanup werd opgehaald, toont aan dat ook onze stranden hier niet van gespaard blijven. Surfclub Windekind in Oostduinkerke, O’neill Beachclub te Blankenberge en Twins Club in Bredene willen iedereen aansporen om na te denken over plastic wegwerpproducten en een duurzaam alternatief te gebruiken, te recycleren en plastic afval op te rapen.

#STOPMETPLASTIC dag

De surfclubs weren eenmalige plastic als rietjes, flesjes en zakjes en vragen leden en bezoekers om hetzelfde te doen. Ook de deelnemers aan de sportkampen doen mee, zij plannen wekelijks tijdens de #STOPMETPLASTIC dag een clean beach klas en activiteit. Daarnaast zal elke club eigen initiatieven neerzetten waarover we jullie later meer vertellen.

Beach Cinema

In juli en augustus krijgt elke surfclub National Geographic op bezoek. Het strand wordt omgetoverd tot een Beach Cinema en docu From Source to Sea getoond. Daarin volgen we Plastic Soup Surfer Merijn Tinga die de toenemende plastic vervuiling van het mariene milieu wil stoppen. Iedereen is welkom:

op donderdag 19 juli om 20u in Surfclub Windekind te Oostduinkerke;
op dinsdag 14 augustus om 20u in de O’neill Beachclub te Blankenberge;
op vrijdag 24 augustus om 20u in Twins Club te Bredene.

Ben je deze zomer aan zee en wil je je inzetten voor #STOPMETPLASTIC?

• Breng je herbruikbaar waterflesje en eigen boodschappentasjes mee.
• Weiger plastic rietjes, flesjes, ijs/friet lepeltjes en vorkjes of tasjes.
• Organiseer je eigen Beach Cleanup tijdens je dagelijkse strandwandeling.
• Kom naar de #STOPMETPLASTIC Beach Cinema.

Of kom gewoon eens langs bij één van de surfclubs en bedank hen voor hun inzet!

Blijf op de hoogte via Facebook:

National Geographic
Surfclub Windekind
O’neill Beachclub
Twins Club