De (plastic) verpakking van het magazine

Door de #STOPMETPLASTIC-campagne hebben we als National Geographic in 2018 ook ons eigen plasticgebruik in kaart gebracht. Dit heeft gevolgen voor het magazine.

Door Redactie
Gepubliceerd 20 jun. 2018 13:43 CEST

Voor #STOPMETPLASTIC roepen we iedereen op om alternatieven te kiezen voor wegwerpplastic. Deze boodschap dragen we uit op TV, in National Geographic Magazine, online en tijdens de National Geographic Beach Cleanup komend weekend. De campagne heeft er ook voor gezorgd dat we als National Geographic ons eigen plasticgebruik in kaart brengen.

We hebben een aantal vragen gekregen over de verpakking van het magazine. Sinds het juni-nummer (2018) wordt het magazine in PLA-folie bij de abonnees bezorgd. Dit is volledig composteerbaar plastic en mag daarom het kiemplantlogo dragen. Voorheen werd voor de verpakking 100%-gerecycled plastic gebruikt. De PLA-folie is een stap vooruit, maar daarmee zijn we er nog niet. National Geographic stelt zichzelf ten doel om eind 2019 wereldwijd in een papieren verpakking bij de abonnees op de mat te vallen. In de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en India gebeurt dat inmiddels.

Plastic is een sterk en flexibel materiaal. Het duurt soms even voor het juiste alternatief gevonden is en het inrichten van nieuwe processen gaat soms niet zonder slag of stoot. Toch blijft het doel #STOPMETPLASTIC en daar gaan we voor. Doe jij mee?

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Stop met plastic
Hoe je tandenborstel onderdeel werd van het plasticprobleem
Stop met plastic
Hele Noordzeekust schoon: 2.764 vrijwilligers ruimen 11.163 kilo afval op
Stop met plastic
Belgische Surfclubs en National Geographic voor een plasticvrij strand
Stop met plastic
Ruim 3000 kilo plastic van Nederlandse strand gehaald tijdens National Geographic Beach Cleanup
Stop met plastic
Planeet Plastic

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.