Hoeveel plastic zit er in de Baltische zee? Zeilschip Fantastiko maakte dit jaar een expeditie, geleid door By The Ocean We Unite, om antwoord te krijgen op die vraag. Actrice en ambassadeur Hanna Verboom sloot 5 dagen aan, om een indruk te krijgen van wat zo’n expeditie precies inhoudt.

Hanna legde haar ervaringen en die van haar bootgenoten (wetenschappers, onderzoekers en journalisten) vast in de serie Plastic Sailors. De documentaireserie geeft een vervolg aan de campagne #STOPMETPLASTIC.

Als ambassadeur van de campagne nam Hanna verschillende interviews af met Nederlandse organisaties die zich inzetten tegen plastic vervuiling. Zo interviewde ze ook Karl Beerenfenger, expeditieleider van By The Ocean We Unite. Hij nodigde Hanna uit om mee te gaan tijdens een van de speciale plastic zeilexpedities van de organisatie. Natuurlijk nam ze de uitnodiging aan, met deze serie als resultaat!