Dit verhaal verschijnt in de juni 2019 editie van National Geographic Magazine.

Dertig jaar lang importeerde China bijna de helft van ’s werelds plasticafval. In 2017 besloot het echter tot het weren van het meeste buitenlandse huishoudelijk afval; het land zegt milieu en levenskwaliteit te willen verbeteren. Andere landen in Azië hebben nu hun import opgeschroefd. Maar kunnen zij zulke grote hoeveelheden plastic wel aan? Tegelijk hebben ontwikkelde landen veel recycleprogramma’s stopgezet vanwege hoge kosten.

LAATST BESCHIKBARE DATA INDONESISCHE EXPORTDATA VOOR 2018 WAREN NIET BESCHIKBAAR Bronnen Un Comtrade Thai Customs Department Hong Kong Census and Statistics Department Korea Customs Service Eurostat Adina R Adler Institute of Scrap Recycling Industries Amy Brooks Jenna Jambeck Shunli Wang University of Georgia
LAATST BESCHIKBARE DATA. INDONESISCHE EXPORTDATA VOOR 2018 WAREN NIET BESCHIKBAAR. Bronnen: Un Comtrade; Thai Customs Department; Hong Kong Census and Statistics Department; Korea Customs Service; Eurostat; Adina R. Adler, Institute of Scrap Recycling Industries; Amy Brooks, Jenna Jambeck, Shunli Wang, University of Georgia

Meer informatie over de plasticsoep en wat je daar zelf tegen kunt doen? Kijk op natgeo.nl/stopmetplastic