Wat is de beste tijd om naar Thailand te reizen?
Thailand heeft een tropisch klimaat met bijna elke dag temperaturen van boven de dertig graden. De beste tijd om naar Thailand te reizen is in de winter, tussen december en maart. Het is dan iets minder warm en het is droog, in tegenstelling tot de periode van de natte moesson die valt tussen mei en oktober.

Wat voor visum heb je nodig?
Wanneer je vanuit een internationaal vliegveld aankomt in het land, mag je er dertig dagen zonder visum verblijven. Voor een langere reis moet je een visum aanvragen bij het consulaat van Thailand in Amsterdam. Als je niet per vliegtuig maar op een andere manier het land binnenkomt via een van de aangrenzende landen, mag je vijftien dagen zonder visum in het land verblijven.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Hotels bieden vaak draadloze internetverbindingen aan, sommige restaurants en café’s ook.

Hoe lang is de reistijd?
Na een vlucht van iets minder dan elf uur sta je vanuit Nederland op het vliegveld in Bangkok. In de zomer is het in Thailand vijf uur later, in de winter zes uur.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
Je hebt in Thailand een verloopstekker van het type A, B of O nodig of een wereldstekker. In Thailand betaalt men met de Thaise Baht. Ook kun je op de meeste plekken je bankpas of creditcard gebruiken.