Te voet, te motor en te surfplank door Thailand voor Google Street View

Op elk mogelijk vervoersmiddel reisde de Thaise triatleet Panupong Luangsa-arg met een loodzware 360°-camera door de Thaise natuur, om het vast te leggen voor onze virtuele reizen.

Door Zoë de Goede
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:04 CET

Niet elke plek ter wereld is bereikbaar voor een auto met een Google Street View camera erbovenop. Daarom nam Panupong Luangsa-ard een 360°-camera van 18 kilogram op zijn rug, en reisde hij 500.000 kilometer door het land van de glimlach.

Met een camera die wel een halve meter boven hem uitkwam bewandelde hij een afstand van 500 kilometer, de rijstvelden en aardbeienplantages hebben hem zo vier paar schoenen gekost.  Op regenachtige dagen moest hij pauzeren, anders zijn de beelden niet scherp. Dagen konden ook niet langer dan acht uur duren, want daarna is de batterij leeg.

Foto door Google
Foto door Google

Hij bezocht het historisch park Sukhothai, de tempels van Ayutthaya en het Thaise platteland met bootjes, surfplanken, motoren en elk denkbaar vervoersmiddel dat kleiner is dan een auto. Tot hij na twee jaar heel Thailand doorkruist had, en ons daarmee 150 nieuwe plekken schenkt die open zijn voor een virtueel bezoek.

We kunnen nu via Google Street View een tour nemen in Ancient Siam, ’s werelds grootste openluchtmuseum en het Erawan museum, dat bekendstaat om een groot driekoppig olifantenbeeld. Ook nam hij zijn camera mee naar Elephant World, waar gewonde en gepensioneerde olifanten worden opgevangen. 

Google gaat de komende jaren op zoek naar meer avonturiers om afgelegen gebieden overal ter wereld vast te leggen. ‘Zo hopen we meer appreciatie voor de schoonheid en geschiedenis van het land aan te wakkeren,’ aldus Google. 

Foto door Google
Foto door Google
Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Thailand
Waarom is reizen in Thailand moeilijk tijdens rouwperiode?
Thailand
Mijn Bangkok
Thailand
Uber introduceert motortaxi’s in Bangkok
Thailand
Met het gezin naar Thailand
Thailand
Het oude Bangkok

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.