Wat is de beste tijd om naar Tsjechië te reizen?

In de zomermaanden valt er veel regen en is het redelijk druk. Daarom kan je best in mei, juni of september reizen. Vooral in het oosten kunnen de winters streng zijn en de zomers heet, in het westen is het klimaat een stuk milder.

Wat voor visum heb je nodig?

Voor Tsjechië heb je geen visum nodig. Een geldig paspoort of identiteitsbewijs volstaat. Daarnaast is het handig om te weten dat je Nederlandse rijbewijs in Tsjechië geldig is en je dus geen internationaal rijbewijs nodig hebt.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?

Op steeds meer plaatsen wordt wifi aangeboden (hotels, luchthavens,...), de snelheid hangt af van de plek. Internet via mobiel is ook heel goed mogelijk, check dan wel even de tarieven op voorhand. En in afgelegen berggebieden kan het internet weleens laten afweten.

Hoe lang is de reistijd?

Met de auto ben je 9 tot 14 uur onderweg, afhankelijk van de verkeersdrukte en de plek waar je naartoe gaat. Naar Praag rijden duurt zo’n negen uur, maar met het vliegtuig ben je maar 2,5 uur onderweg. Wil je naar het oosten met de auto? Dan ben je zeker 14 uur bezig.

Wat mag je absoluut niet vergeten?

Het is handig voor je vakantie al kronen op zak te hebben. Niet alleen omdat het duurder is ter plekke kronen af te halen, ook omdat je onderweg tol moet betalen (als je met de auto reist).