Chocoladehemel opent in Orlando

Chocolade-aanbidders opgelet: het is tijd om aan het eind van het jaar naar het chocoladewalhalla in Florida af te reizen, waar dromen werkelijkheid worden.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:01 CET
Foto van Universal Orlando

Een metershoge chocoladewaterval, kanoën over een chocolademeer en de befaamde Willy Wonka-repen: hoe vaak heb jij gedroomd over een bezoek aan de chocoladehemel in Sjakie en de Chocoladefabriek? We hebben goed nieuws: die droom gaat binnenkort – een soort van – uitkomen, met de komst van The Toothsome Chocolate Factory op de Universal CityWalk in Orlando. 

Foto van Universal Orlando

Hoewel het chocoladerestaurant niet rechtstreeks gebaseerd is op de films uit 1971 en 2005, lijkt het er in ieder geval op geïnspireerd te zijn. De fabriek heeft een 19e-eeuwse uitstraling, het personeel is gekleed in fantasierijke Steampunkkleding en het restaurant zit vol funky gadgets. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de onweerstaanbare milkshakes en sundaes. Denk bijvoorbeeld aan de chocolade-explosiemilkshake ‘Chocolade x5’ met een gulle toef slagroom, de ‘Espresso Buzzzz’ voor koffieliefhebbers met koffie-ijs en chocoladebonen en de gedurfde ‘Bacon Brittle’ met chocolade-omhulde bacon. Fijne bijkomstigheid: je kunt de keuken in gluren waar de chocoladecreaties worden klaargemaakt. 

Foto van Universal Orlando

Het unieke restaurant maakt deel uit van Universal Orlando Resort en opent aan het eind van 2016. 

Wist je trouwens dat Tony Chocolonely in 2019 een chocoladefabriek inclusief achtbaan opent in Amsterdam-Noord? 

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.