Dat de Verenigde Staten een walhalla zijn voor roadtrips mag duidelijk wezen. Reis langs de Californische kustlijn, bewonder natuurlijk schoon in nationale parken als Yellowstone en de Grand Canyon of kies voor de ultieme oostkustroute met stops in New York, Charleston en Key West: de mogelijkheden zijn ongekend en eindeloos. Het liefst zou je willen dat je reis nooit eindigt. Deze gedachte schoot ook door het hoofd van klimatoloog Brian Brettschneider, die besloot een jaar lange zomerroadtrip samen te stellen met als kers op de taart een dagelijkse temperatuur van 21 graden Celsius.

This is an image
Brian Brettschneider

De beweegredenen voor deze temperatuur? Simpel: het is zijn ideale warmtegraad. Niet te warm en niet te koud. Maar hoe vaak je de weergoden ook toespreekt, de exacte weersomstandigheden kun je natuurlijk onmogelijk voorspellen, geeft ook Brettschneider toe. Door onderzoek te doen naar de gemiddelde temperaturen via de klimaatalmanak van het National Center for Environmental Information, wist de klimatoloog echter redelijk dichtbij te komen.

Eindpunt San Diego
Eindpunt San Diego.
Craig Saewong/Getty Images

Aan de hand van deze gemiddelde 21 graden Celsius heeft hij vervolgens een route van ruim 21.000 kilometer gevolgd die kriskras door 31 staten en drie Canadese provincies loopt. De roadtrip begint op 1 januari in het zuiden van Texas. Via het westelijke Chicago rijd je via het noorden door naar Alaska om vervolgens weer om te keren en een aantal maanden de prachtige landschappen van de centrale staten te bezoeken. Het feest komt op 31 december tot een eind in San Diego, waar je je avontuur feestelijk afsluit door knallend het nieuwe jaar in te gaan.