Eindeloze zomerroadtrip in Amerika

Maak kennis met ’s werelds ultieme roadtrip: een jaar lange reis langs de mooiste plekjes van de Verenigde Staten en een dagelijkse temperatuur van 21 graden Celsius.

Door Anne De Vries
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:01 CET
Foto door

Dat de Verenigde Staten een walhalla zijn voor roadtrips mag duidelijk wezen. Reis langs de Californische kustlijn, bewonder natuurlijk schoon in nationale parken als Yellowstone en de Grand Canyon of kies voor de ultieme oostkustroute met stops in New York, Charleston en Key West: de mogelijkheden zijn ongekend en eindeloos. Het liefst zou je willen dat je reis nooit eindigt. Deze gedachte schoot ook door het hoofd van klimatoloog Brian Brettschneider, die besloot een jaar lange zomerroadtrip samen te stellen met als kers op de taart een dagelijkse temperatuur van 21 graden Celsius. 

Foto door Brian Brettschneider

De beweegredenen voor deze temperatuur? Simpel: het is zijn ideale warmtegraad. Niet te warm en niet te koud. Maar hoe vaak je de weergoden ook toespreekt, de exacte weersomstandigheden kun je natuurlijk onmogelijk voorspellen, geeft ook Brettschneider toe. Door onderzoek te doen naar de gemiddelde temperaturen via de klimaatalmanak van het National Center for Environmental Information, wist de klimatoloog echter redelijk dichtbij te komen. 

Eindpunt San Diego. 
Foto door

Aan de hand van deze gemiddelde 21 graden Celsius heeft hij vervolgens een route van ruim 21.000 kilometer gevolgd die kriskras door 31 staten en drie Canadese provincies loopt. De roadtrip begint op 1 januari in het zuiden van Texas. Via het westelijke Chicago rijd je via het noorden door naar Alaska om vervolgens weer om te keren en een aantal maanden de prachtige landschappen van de centrale staten te bezoeken. Het feest komt op 31 december tot een eind in San Diego, waar je je avontuur feestelijk afsluit door knallend het nieuwe jaar in te gaan.

 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
10x Avontuurlijke autoritten
Verenigde Staten
Route 66: eerste energieproducerende snelweg
Verenigde Staten
East Coast Greenway: Nieuwe route langs de Amerikaanse oostkust
Verenigde Staten
Is dit de ultieme roadtrip door de Verenigde Staten?
Verenigde Staten
Bizar: Verlaten grasveld vol Amerikaanse presidenten

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.