Highlights Verenigde Staten

Van het Yellowstone National Park en de bountystranden op Hawaï tot het multiculturele en liberale San Francisco en de ‘betonnen jungle’ New York. Dit zijn de highlights van de Verenigde Staten!

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:01 CET
Foto door Chris James, Flickr

1. New York

Er zijn weinig steden die zo tot de verbeelding spreken als New York – de stad die nooit slaapt, een epicentrum van kunst en een droombestemming voor shopaholics. New York is meer een bestemming op zich dan een highlight, met districten die aanvoelen als unieke steden, meer musea dan in een maand te bezoeken zijn, en eindeloze restaurants, cafés en bars die inspelen op alle mogelijke trends. De ‘betonnen jungle’ wordt steeds groener dankzij initiatieven zoals groentetuintjes op daken, maar het beroemde Times Square ziet er nog steeds zo uit zoals de films beloven.

Serveerster van bakkerij Two Little Red Hens in Manhattan.
Foto door Raymond Patrick, Corbis, HH

2. San Francisco

Wie er niet geweest is, denkt bij San Francisco waarschijnlijk aan de iconische Golden Gate Bridge en de herkenbare tramlijn. Kijk iets verder en je belandt in een wereld van onweerstaanbare gerechten, muzikale spektakels en een viering van individualiteit. Van het gevangeniseiland Alcatraz tot de ultieme homo-wijk Castro, en van Chinatown tot Japanse theetuinen – San Francisco is zonder twijfel de meest liberale en multiculturele stad van de Verenigde Staten. Met het meer restaurants per capita dan elke andere Amerikaanse stad, is het bovendien een topbestemming voor avontuurlijke foodies.

3. Yellowstone

Meer geisers dan waar dan ook ter wereld en een tientallen kilometers brede krater: Yellowstone National Park is het geologische bewijs van hoe gewelddadig de aarde kan zijn. Toch heeft het natuurgebied tegenwoordig eerder een serene dan een gewelddadige uitstraling. Bergmeren, de besneeuwde pieken van de Rocky Mountains, dichte dennenbossen en diepe valleien tekenen de adembenemende omgeving van 's werelds eerste nationale park, dat nu een veilige haven is voor bizons, wolven, elanden, grizzlyberen en bevers.

Yellowstone National Park.
Foto door Susan Seubert

4. Hawaï

Palmbomen, bountystranden en paradijselijke golven staan gelijk aan Hawaï. Gekleurde koraalriffen en vulkaanrotsen maken de eilandengroep tot een bestemming die niet alleen sprookjesachtig mooi is, maar ook sportief en avontuurlijk. Het is zeker mogelijk om dagen op de stranden te luieren, maar Hawaï is bovendien een toplocatie voor wie wilt surfen, duiken of wandelen. Honolulu is het levendige centrum van dit alles, met historische bezienswaardigheden en een groeiende interesse voor kunst en cultuur.

5. Grand Canyon

Iedereen heeft dit gebied wel eens in films of foto's voorbij zijn komen, maar de omvang van de Grand Canyon laat zich niet vastleggen in beelden. Het duizelingwekkende landschap bestaat al ongeveer twee miljard jaar – ongeveer half zo lang als de aarde – en geeft bezoekers een directe blik in de geschiedenis van onze planeet. Het gebied is zo groot dat bezoekers meestal alleen de makkelijk bereikbare zuidkant aandoen, maar ook de ongerepte noordzijde en het westelijke deel hebben elk een eigen identiteit en unieke hoogtepunten.

Hiken in de GrandCanyon.
Foto door Michael DeYoung, Corbis, HH

6. Seattle

De skyline van Seattle heeft een futuristisch tintje door de iconische Space Needle. Vanaf dit bouwwerk is goed zichtbaar dat de stad op een heuvelig landschap is gebouwd, met als herkenbare piek de actieve vulkaan Mount Rainier. In Mount Rainier National Park liggen tientallen gletsjers, omringd door bergen, meren en bossen – dit serene natuurgebied staat in sterk contrast met de innovatieve uitstraling van Seattle. De havenstad is de geboorteplek van namen als Microsoft, Starbucks, Boeing en Jimi Hendrix, die allen hun stempel hebben gedrukt op het Seattle van vandaag: muziek, kunst, koffie en bier zijn sleutelwoorden tot de Amerikaanse plaats.

7. Florida Keys

Deze archipel van zo'n 1700 kleine eilandjes reikt van Miami tot vlak bij Cuba, en vormen een eigenzinnig deel van Amerika. In het gebied, dat bestaat uit koraalrots en mangroven, heerst een tropisch klimaat. Key West staat bekend als de vroegere woonplaats van Ernest Hemingway – nog altijd wordt er jaarlijks een wedstrijd gehouden onder doppelgangers van de schrijver. Met een mengeling van dure kunstgaleries en een sadomasochistische fetisjparade is het eiland populair onder homoseksuelen en excentrieke artiesten.


Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Verenigde Staten
Vuurvliegjesshow in de Great Smoky Mountains
Verenigde Staten
Sacha de Boer goes New York
Verenigde Staten
New York: 63 tips van New Yorkers
Verenigde Staten
Westelijk Amerika: Natuur met een hoofdletter N
Verenigde Staten
Het hartland van Amerika

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.