Maak een volledige zonsverduistering mee in Oregon

Op 21 augustus 2017 wordt er in Oregon een festival georganiseerd om onder het genot van muziek, lekker eten en een biertje een volledige zonsverduistering te zien: het Oregon SolarFest.

Door Marlot Heerink
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:04 CET
Foto door Oregon SolarFest, Jefferson County Tourism Group

Het plaatsje Madras, in het hart van de Amerikaanse staat Oregon, heeft een uitstekende ligging om het zeldzame natuurverschijnsel volgende zomer op unieke wijze mee te maken. Dat maakt het de perfecte locatie voor het vierdaagse SolarFest. Het festival wordt gehouden op een groot kampeerterrein in de woestijn met uitzicht op de fotogenieke vulkaan Mount Jefferson. Het festival is misschien wel je laatste kans om de zoneclips in Oregon te aanschouwen, aangezien alle hotels in de omgeving al sinds 2014 zijn volgeboekt.

Het vierdaagse festival zal gevuld zijn met souvenirwinkeltjes, muziek, hapjes, wijn en lokaal gebrouwen bier (waarom Oregon bekendstaat). Verder zijn er activiteiten georganiseerd door NASA-wetenschappers om hun kennis met bezoekers te delen. Het langverwachte natuurverschijnsel is te zien op de laatste dag van het festival, om 10:19 uur precies.

Bij een zoneclips bereikt het licht van de zon de aarde niet omdat een ander hemellichaam dit blokkeert. Zoals gebruikelijk is het ook deze keer de maan die de zonnestralen tegenhoudt. Een volledige zoneclips komt niet vaak voor. Grijp deze unieke kans!

In 2017 loopt het pad van de totale zonsverduistering – plekken waar het volledig donker wordt – recht door de Verenigde Staten van Amerika: van het noordwesten naar het zuidoosten. Buiten het pad zie je slechts een gedeeltelijke verduistering.

Voor $45 heb je een kaartje voor het gehele zoneclipsfestival. Wil je op de camping verblijven, dan betaal je iets extra. In Nederland zal de eerstvolgende zonsverduistering pas plaatsvinden op 7 oktober 2135.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Verenigde Staten
Bizar: Verlaten grasveld vol Amerikaanse presidenten
Verenigde Staten
Bizar natuurverschijnsel: Yosemitewaterval kleurt oranje
Verenigde Staten
Vuurvliegjesshow in de Great Smoky Mountains
Verenigde Staten
The Wynwood Walls: de verborgen schat van Miami
Verenigde Staten
Toeristische attractie: racende lama’s

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.