Must-do: Queens, New York

Kunst kijken in Long Island City, Peruviaans eten in Jackson Heights of surfen in Rockaway Beach: alles kan in Queens, de grootste borough van New York en misschien wel de coolste.

Door Lenneke Hoope
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:55 CET

Doen

Voor een kunstervaring met een rauw randje ga je naar PS1, een dependance van het Museum of Modern Art, gehuisvest in een gigantisch verlaten schoolgebouw. Ben je er in de zomer, probeer dan een van de beroemde feestjes op het dakterras mee te pikken. Het mooiste uitzicht over de skyline van Manhattan heb je vanaf een bankje in het Gantry Plaza State Park en een dagje strand, compleet met surfbare golven (Rockaway Beach) is in Queens gewoon een stop met de metro.  

Feest op het dakterras van museum PS1.
Foto door Sime, HH

Eten

Queens is een van de meest multiculturele wijken van New York, en dat proef je! Taiwanees, Nepalees of Grieks, alle keukens van de wereld zijn hier te vinden. Voor de lekkerste noodles ga je naar Mu Ramen in Long Island City. Het Kabab Cafe in Astoria is een instituut en serveert traditionele Egyptische gerechten als kebab en kofte. Na een bezoek aan het PS1 museum is de Court Square Diner een aanrader - alsof je in een filmset zit te eten. En sla vooral Casa Enrique niet over, het enige Mexicaanse restaurant met een Michelin-ster.  

Mexicaans restaurant Casa Enrique heeft een Michelinster.
Foto door Casa Enrique

Slapen

Het chique Boro Hotel opende dit jaar haar deuren en ligt vlak bij het Moma PS1 museum. Dit boetiekhotel met 108 kamers biedt een spectaculair uitzicht over de skyline van Manhattan. Het Paper Factory Hotel bevindt zich in een 100 jaar oude papierfabriek. De inrichting is industrieel, met betonnen vloeren, vintage meubels en werken van lokale kunstenaars. In restaurant Mundo’s eet je Peruviaanse ceviche en Turkse gehaktballetjes. Een budgetvriendelijke optie is The Local, een hippe hostel, waar je ook een prive-kamer kunt huren. 

Cafe van hostel The Local.
Foto door The Local NYC
Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Verenigde Staten
New York: 63 tips van New Yorkers
Verenigde Staten
Bizar: Verlaten grasveld vol Amerikaanse presidenten
Verenigde Staten
Highlights Verenigde Staten
Verenigde Staten
Sacha de Boer goes New York
Verenigde Staten
Los Angeles: Stad van dromen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.