Op z’n hondjes in de VS

Je hebt kattenmensen, hondenmensen en mensen wier liefde voor hun viervoeter geen grenzen kent. Voor die laatste categorie is deze B&B in Idaho de ideale plek om een keer te overnachten.

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:01 CET
Foto door

Wie echt, maar dan ook écht verzot is op honden, moet hoe dan ook een keer afreizen naar Cottonwood, Idaho. In dit dorpje in de Verenigde Staten ligt namelijk het walhalla voor hondenliefhebbers. Midden in de prairie staat de Bed and Breakfast Dog Bark Park Inn, waar werkelijk alles draait om blije blaffers. Bezoekers kunnen er slapen in een gebouw dat niet alleen volledig is ingericht met hondenspullen, maar zelfs van buitenaf oogt als een hond – een beagle om precies te zijn.  

Vanaf de autoweg valt het meteen op: een bouwwerk in de vorm van een reusachtige reu. Binnenin wachten meer verrassingen voor de bezoekende hondengek. Het volledige gebouw is gevuld met foto’s, boeken en spelletjes, allemaal in het teken van de trouwe viervoeter. In de buik van de beagle staat een bed, versierd met uit hout gesneden hondenfiguurtjes. Op het kussen ligt een bordje klaar met versgebakken koekjes in de vorm van… je raadt het al: honden. 

De Bed and Breakfast is al bijna twintig jaar geleden opgericht door Dennis Sullivan en Frances Conklin, een kunstenaarsstel dat vrijwel al hun tijd besteedt aan het maken van houten hondenbeelden met een kettingzaag. Met hun reuzenhond brengen de makers een hommage aan een vroeger populaire stroming binnen de architectuur van wegrestaurants en motels in Amerika, waarbij het etablissement leek op bijvoorbeeld een koffiepot of een eend. Ze hopen dat reizigers door hun enorme beagle weer een glimp opvangen van die tijden.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Verenigde Staten
Het hartland van Amerika
Verenigde Staten
Spotgoedkoop overnachten in New York: in een Yellow Cab
Verenigde Staten
Bizar: Verlaten grasveld vol Amerikaanse presidenten
Verenigde Staten
Bizar natuurverschijnsel: Yosemitewaterval kleurt oranje
Verenigde Staten
Vuurvliegjesshow in de Great Smoky Mountains

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.