Wat is de beste tijd om naar Vietnam te reizen?
De wintermoesson zorgt ervoor dat het tussen oktober en maart in het noorden van Vietnam nat en koud is. In het zuiden is het in die periode juist warm en droog. Van mei tot en met december is het orkaanseizoen in Viëtnam, wat van juli tot en met oktober het hoogtepunt bereikt. Tijdens deze periode kunnen tropische depressies tot orkaankracht ontwikkelen en aan land komen vanaf de Zuid-Chinese Zee.

Wat voor visum heb je nodig?
Voor een reis naar Vietnam heb je een toeristenvisum nodig. Dit kun je bij de Vietnamese ambassade in Den Haag aanvragen. Het is een lang en lastig proces, dus doe dit op ruim voordat je op reis gaat.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Veel hotels, café’s en restaurants bieden gratis draadloos internet aan. In meer afgelegen gebieden is het mobiele bereik minder goed.

Hoe lang is de reistijd?
Om in Vietnam te komen, moet je flink wat uren in een vliegtuig doorbrengen. De reis naar Vietnam is vanaf Nederland zo’n dertien uur.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
In Vietnam betaalt men met de Vietnamese dong. In de steden zijn er redelijk veel geldautomaten te vinden, maar daarbuiten niet. Zorg dus altijd dat je genoeg contant geld bij je hebt. Je creditcard kun je alleen gebruiken bij grote hotels, luxe winkels en vliegtuigmaatschappijen.