In deze documentaire volgen we vijf studenten tijdens de World Solar Challenge in Australië en tijdens de aanloop ernaartoe. In de tweejaarlijkse challenge proberen studenten met zelfgebouwde auto’s van Darwin naar Adelaide te reizen, een afstand van drieduizend kilometer. De auto’s mogen alleen worden aangedreven door zonne-energie, de meest efficiënte auto wint.

De documentaire biedt een niet eerder vertoond inkijkje in de moeilijke strategische keuzes die het jonge team moet maken tijdens de twee jaar durende voorbereiding. Ze leggen de lat hoog, niet alleen willen ze de wedstrijd winnen, maar krijgen ze het ook voor elkaar om een auto te bouwen die plaats biedt aan maar liefst vijf personen? En lukt het ze om door de RDW-keuring te komen en een kenteken te krijgen?

Technologie van de toekomst

In de documentaire bespreken onder andere professor Robbert Dijkgraaf en voormalig verkeersminister Melanie Schultz het belang van de innovaties die de studenten tijdens het bouwen van de auto ontdekken en toepassen. Zo ontwikkelde het team van Stella Vie onder andere een app die berekent hoeveel zonne-energie nodig is voor de volgende rit en waar de auto het beste geparkeerd kan worden om optimaal zonlicht op te nemen.

Stella Vie: Driven by the Sun zie je zondag 11 februari om 22:30 uur op National Geographic.