In het kader van de www.week interviewen we een aantal ware internetpioniers. Hoe zijn zij in aanraking gekomen met het internet? En wat vinden zij van het internet zoals het nu is?

Jeroen Lemaire heeft samen met Pieter-Jan Bouten en Louis Jonckheere In The Pocket, een digitaal productiebedrijf, opgericht. In de beginjaren werd de mobile agency geleid vanaf een keukentafel. Toen Bouten en Jonckheere afscheid namen van het bedrijf, besloot Lemaire een andere weg in te slaan met In The Pocket en staat nu bekend als digital product studio.

In het interview fantaseert Lemaire over de toekomst. Hoe we dan het verschil tussen echt en digitaal niet meer zien: “Ons denken is dan verbonden met kunstmatige intelligentie en wanneer we rondkijken zien we dingen die er echt zijn, maar ook virtuele beelden.” Die evolutie is volgens Lemaire nu al aan de gang.

Tijdens de www.week, die duurt van 27 januari tot en met 3 februari gaat National Geographic op tv en online op een ‘trip down memory lane’ waarin de beginfase van het internet wordt herbeleefd. Ook nemen we een kijkje in de toekomst. Gaan we computers met ons brein besturen?

Bekijk hier het interview met Nina Storks

Bekijk hier het interview met Marleen Stikker

Bekijk hier het interview met Bas Verhart