Zonnige alpenlandschappen, een veelzijdige keuken en de dramatische rotsen van de Dolomieten – Zuid-Tirol is een skibestemming met meer dan alleen mooie pistes. De veelzijdige regio in het noorden van Italië is uitermate geschikt voor families, foodies en natuurliefhebbers. Het is een plek waar wintersport samengaat met de Italiaanse dolce vita.

Met traditionele dorpjes, moderne faciliteiten en tijdloze landschappen is Zuid-Tirol een populaire bestemming voor een skivakantie. Tientallen skigebieden liggen verspreid over de regio, bijna allemaal onderdeel van de Dolomiti Superski. Na een actieve dag op de piste kunnen bezoekers genieten van traditionele en culinaire delicatessen.

Culinaire hoogstandjes in de vakantieregio Seiser Alm
Culinaire hoogstandjes in de vakantieregio Seiser Alm.
SAM, Marco Bonatta

Een van de mooiste landschappen binnen Zuid-Tirol is vakantieregio vakantieregio Seiser Alm, de grootste bergweide van Europa. Dit natuurgebied lijkt wel een ansichtkaart die tot leven is gekomen: een golvend bergplateau met enkele huisjes, gelegen onder de dramatische lijnen van de 2.563 meter hoge Schlern. Dit is een onvergetelijke omgeving om in te skiën, maar ook een plek waar nog andere verrassende activiteiten mogelijk zijn! Vijf van onze favorieten op een rijtje:

1. Ski de Sellaronda

Het skiën van deze beroemde route rond het Sella-massief is een droom voor veel wintersporters. De Sellaronda is een tocht van 26 kilometer, die in beide richtingen geskied kan worden. Geniet van een uitzicht op de ruige pieken van het bergmassief en de dichte bossen die de hellingen bedekken. De Sellaronda duurt zo’n zes uur, dus begin vroeg in de ochtend en trek er zeker een hele dag voor uit.