Beste periode

Noordkaap is het hele jaar door te bezoeken, maar de Zuid-Afrikaanse winter (juni-september) is heel aangenaam. Die periode valt samen met de bloeitijd in Namakwaland.

De reis

KLM vliegt dagelijks rechtstreeks op Kaapstad. Ons team vloog vervolgens door naar Upington om vanuit daar de rondreis te beginnen en weer terug te rijden naar Kaapstad.

Visum

Voor een verblijf dat niet langer duurt dan 90 dagen, is geen visum nodig.

Er zijn prachtige fietstochten te maken door het natuurreservaat Goegap vlak bij Springbok
Er zijn prachtige fietstochten te maken door het natuurreservaat Goegap, vlak bij Springbok.
Raymond Rutting

Taal

Zuid-Afrika telt 11 officiële talen, waarvan het Engels en Afrikaans de belangrijkste zijn. Afrikaans is goed te volgen, mits het niet te snel wordt gesproken.

Geld

De Zuid-Afrikaanse rand (1 euro = circa 11,80 ZAR).

Telefoon

Het landennummer van Zuid-Afrika is +27.

Informatie

Kijk op mijnzuidafrika.nl, het platform voor en door reizigers en locals, en op southafrica.net, de officiële website van het Zuid-Afrikaans verkeersbureau.

Uit het verhaal

Auteur en fotograaf verbleven in deze accommodaties: Molopo Kalahari Lodge; !Xaus Lodge, een prachtige lodge in het Kgalagadi; Sendelingsdrift Rest Camp in Richtersveld; Springbok Lodge; op de weg terug naar Kaapstad is het aan te raden jezelf lekker te verwennen met een verblijf in het luxe Bushmans Kloof Wilderness Reserve and Wellness Retreat.

This is an image

Wil jij een exclusieve reis maken door Zuid-Afrika? Bekijk hier de rondreizen en reisverslagen van Talisman travel design.