Voorbij de wijngaarden: whisky in Kaapstad

Whisky en chocoladetruffels een gekke combinatie? Niet in deze bar in Kaapstad! Hier proef je de beste whisky’s met verrassende hartige én zoete hapjes.

Door Willeke van Doorn
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:55 CET
Foto door Bacule Bar Cape Grace Hotel

Bij Zuid-Afrika denk je al snel aan de glooiende wijngaarden waar je ziet hoe druiven worden omgetoverd tot heerlijke wijnen. Niet gek: Zuid-Afrika is na Frankrijk immers het land dat de meeste wijnen exporteert. Maar hoewel Kaapstad omringd is door wijngaarden, heeft het fijnproevers nog veel meer te bieden. Loop eens binnen bij Bascule Bar van het Cape Grace Hotel voor een whiskyproeverij!

Alleen al het uitzicht vanuit de bar op de haven van het Victoria & Alfred Waterfront – met meer dan 450 winkels ook een waar shopparadijs –is reden genoeg om hier tijdens je verblijf in Kaapstad neer te strijken voor een drankje. Terwijl je uitkijkt over het water en de grote jachtschepen kun je allerlei soorten whisky proeven. 

Foto door Bascule Bar Cape Grace Hotel

De collectie van de bar bestaat uit bijna 500 verschillende soorten whisky’s uit onder andere Schotland, Ierland, de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Afrika en is daarmee een van de grootste whiskybars op het zuidelijke halfrond. Je proeft zes verschillende soorten waarbij je passende hapjes krijgt: van chocoladetruffels tot gerookte zalm en kaas. Toch liever wijn? Kan ook! Of probeer een van de cocktails met whisky! 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Zuid-Afrika
Wijnproeven in Zuid-Afrika
Zuid-Afrika
Highlights Zuid-Afrika
Wijn
Op dit Kroatisch eiland wordt al 2400 jaar wijn verbouwd
Zuid-Afrika
Beleef een vleugje Nederland in ‘skitterend’ Zuid-Afrika
Zuid-Afrika
Reiswijzer: Noordkaap, Zuid-Afrika

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.