Wandelen over het grootste bergplateau van Europa

Verstrekkende uitzichten, uitgestrekte bloemenweiden en ruige bergtoppen: de vakantieregio Seiser Alm in het zonnige Zuid-Tirol is een van de beste wandelbestemmingen in Europa!

Gepubliceerd 23 apr. 2019 14:28 CEST
Foto van Seiser Alm Marketing / Wolfgang Gafriller

Zuid-Tirol, de noordelijkste regio van Italië, ligt in het hart van de ruige Dolomieten en is met 300 zonnige dagen per jaar een ideale bestemming voor wandelliefhebbers, fietsers en families. Zowel op culinair en cultureel gebied vind je in Zuid-Tirol een echte mix tussen alpine en mediterrane invloeden. Proef voortreffelijke wijnen en ga dineren in een van de 19 Michelinrestaurants. In Zuid-Tirol maak je kennis met de Italiaanse dolce vita.

Zuid-Tirol, de noordelijkste regio van Italië, ligt in het hart van de ruige Dolomieten en is met 300 zonnige dagen per jaar een ideale bestemming voor wandelliefhebbers, fietsers en families.
Foto van Seiser Alm Marketing / F-Tech

Een van de vakantiegebieden in Zuid-Tirol is de Seiser Alm: een berggebied van 56 vierkante kilometer, met het diepste punt op 1.850 meter en het hoogste op 2.350 meter boven de zeespiegel. Dat maakt het tot het grootste bergplateau en een van de populairste wandelgebieden van Europa.

Actief in Unesco Werelderfgoed

Het karakteristieke landschap van de Dolomieten staat sinds 2009 op de Unesco Werelderfgoedlijst. Naast de ruige toppen vind je in de vakantieregio Seiser Alm bloeiende bergweiden en meer dan 790 soorten bloemen en varens. Ruim 450 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden neemt reizigers mee door het unieke natuurgebied: wandel langs boerderijen, over almen of naar de hoogste toppen.

Het karakteristieke landschap van de Dolomieten.
Foto van Seiser Alm Marketing / Clemens Zahn

Van culinaire wandeltochten tot zware alpinetrekkingen: de Seiser Alm heeft het allemaal. Ook aan de kinderen is gedacht: loop themaroutes met het hele gezin of kies een van de paden geschikt voor buggy’s en kinderwagens, met weinig hoogteverschil.

Unieke gastronomie

Voor fietsers zijn er talloze speciale fietshotels – met onder andere de mogelijkheid je bagage te laten vervoeren – en afwisselende mountainbikepaden: van technisch veeleisende beklimmingen en huiveringwekkende afdalingen tot eenvoudige ritten. Allemaal hebben ze een ding gemeen: een verpletterend uitzicht over de Dolomieten.

Zoals alle Italianen nemen de inwoners van de vakantieregio Seiser Alm hun eten heel serieus.
Foto van IDM Suedtirol / Alex Filz

Na of tijdens een actieve dag in de bergen kan je heerlijk bijkomen in een berghut of Michelinrestaurant. Zoals alle Italianen nemen de inwoners van de vakantieregio Seiser Alm hun eten heel serieus. Zuid-Tirol herbergt enkele van de voortreffelijkste restaurants van Europa – met in totaal 25 Michelinsterren ­– en bekroonde wijnproducenten. Geniet van traditionele, zelfgemaakte gerechten uit de regio: de mix van Italiaanse en (Zuid-)Tiroolse culturele invloeden zorgt voor een unieke keuken.

Meer weten over een vakantie in de vakantieregio Seiser Alm? Lees dan hier verder >

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.