Je wordt wakker van frisse berglucht die je neus binnendringt, in combinatie met de geur van verse koffie die je butler komt brengen. Vanaf grote hoogtes kijk je uit over een majestueus berglandschap en laat je je omhelzen door de verfrissende krachten van moeder natuur.

Null Stern is van oorsprong een kunstwerk, gebouwd door broers Frank en Patrik Tiklin voor het Art Safiental-kunstfestival. Nu kan je voor zo’n 230 euro per nacht in het kunstwerk slapen. Rond zeven uur ontmoet je je butler in Gasslihof, om dan zo’n tien minuutjes over een bergpad naar je bed te lopen. Moet je naar het toilet? Dan moet je weer terug, want een badkamer is niet binnen handbereik.

Het internet reageert veelzijdig: aan de ene kant zijn er de sceptici die scenario’s bedenken met beren, muggen en natuurrampen. Ja, natuurlijk heeft het bed een likje waterdichte verf nodig en als het slecht weer is kan het hotel je boeking annuleren. Maar de andere groep vindt dat dat alleen maar bijdraagt aan het avontuur, en die groep blijkt groot te zijn, want voorlopig is het hotel helemaal volgeboekt.

De gelukkigen met een boeking liggen binnenkort tussen de krakend zachte lakens, romantische nachtlampjes ernaast, een welkomstdrankjes en een persoonlijke butler die ze ’ s ochtends salamisandwiches brengt. Veel luxe, maar geen sprake van overdaad of milieuvervuiling. Al het overbodige is weggehaald. Want zeg nu zelf, wie heeft er muren nodig in een omgeving als deze?