Canada

Canada opent deels autovrije fietsroute van 24.000 kilometer

In 2017, precies op tijd voor Canada’s 150ste verjaardag, opent de langste fietsroute ter wereld: The Great Trail! donderdag, 9 november 2017

Door Veerle Witte

Door meerdere bestaande routes en trails aan elkaar te verbinden is The Great Trail geboren: een deels autovrije route die Canada van kust tot kust doorkruist. Op dit moment is 87% van de route compleet en verbindt het bijna alle grote steden in Canada met elkaar.

Aankomend jaar wil The Trans Canada Trail – de non-profitorganisatie achter dit initiatief – de laatste stukken van het pad, waaraan al sinds 1992 wordt gewerkt, met elkaar verbinden om zo ’s werelds langste netwerk aan recreatieve paden te vormen. De route is bedoeld voor outdooractiviteiten als fietsen, wandelen en paardrijden, maar er zijn ook veel wateractiviteiten, zoals kajakken of raften, te beoefenen. In de winter kan je er zelfs skiën en sneeuwscooterrijden.

Uiteraard kan je ook kleinere stukken van de route afleggen. Op de website van The Great Trail is de route via een interactieve kaart te bekijken.