Canadees eiland zoekt inwoners

Geld hebben ze niet te bieden, wel veel grond, banen en een rustig leven te midden van de natuur in een hechte gemeenschap. Als je verhuist naar Cape Breton Island krijg je een baan en een stuk grond cadeau!

Door Zoë de Goede
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:02 CET
Foto door Dan Maclean, Facebook

Cape Breton Island, een klein Canadees eiland vlakbij de grens met de VS, zoekt inwoners. Geld hebben ze niet te bieden, dus dit is geen oproep voor luxepaarden. Wat ze wel te bieden hebben is rust, ruimte en veel land. The Farmer’s Daughter Country Market, een voedingswinkel in het dorpje Whycocomagh, plaatste een oproep op Facebook.

‘Hier wonen betekent leven in een hechte gemeenschap die de schoonheid van de natuur het hele jaar door viert met wekelijkste jamsessies en gemeenschappelijke maaltijden. Dit is een plek waar mensen nog praten met hun buren en de eerste vraag die men aan elkaar stelt is: ‘Wie is je vader?’.’

‘Het eiland heeft zo veel potentieel, zo veel baanmogelijkheden, zo veel ruimte en natuur, maar te weinig mensen,’ voegen ze eraan toe. Ze zoeken mensen die milieubewust zijn en ideeën hebben om de gemeenschap uit te doen groeien tot iets om samen trots op te zijn. Als je ervaring hebt in de voedingsindustrie en klantenservice heb je al helemaal een streepje voor.

Foto door , Facebook

Een tijd geleden deed het eiland op een gelijkaardige manier een oproep voor inwoners. ‘Wacht niet tot Donald Trump president is om ergens een nieuw leven te beginnen,’ was toen te lezen op de website van het eiland. ‘Start je nieuwe leven op Cape Breton, waar vrouwen een abortus kunnen doen, moslims vrij kunnen rondlopen en de enige muren degene zijn die het dak van onze betaalbare woningen boven ons hoofd houden.’

Intussen hebben al zo’n 3.500 mensen gesolliciteerd. Kerry Walkins uit Brits-Colombia verhuisde naar het eiland nadat haar man ontslagen werd na jarenlang zestig uur per week te werken. ‘We waren de drukte en de onrust beu,’ zegt ze. ‘Wat ons vooral aantrok waren het simpele leven en de baangarantie.’ Als je meer dan vijf jaar op het eiland blijft, krijg je er een stuk land van 8000 vierkante meter bij.

Interesse? Stuur dan een motivatiebrief en je CV naar fdaugter@icloud.com. Let wel op: je hebt een vergunning nodig om in Canada te wonen en werken, de speciale regeling voor buitenlandse werknemers is niet van toepassing op het eiland.

Wil je liever in Nieuw-Zeeland wonen? Lees dan dit artikel.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Canada
Canada is jarig: Dromen in Banff
Canada
Canada opent deels autovrije fietsroute van 24.000 kilometer
Reizen
Afgelegen eiland vol wilde paarden in Canada
Canada
Uitrazen in Toronto
Canada
Reizen naar Canada: 5 praktische vragen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.