Over het Big Cats Initiative

Het redden van leeuwen, tijgers, (jacht)luipaarden en andere grote katten in het wild.

Gepubliceerd 21 dec. 2017 12:28 CET, Geüpdatet 28 jan. 2021 12:20 CET
Big cat month

EEN GROEIEND PROBLEEM

National Geographics ‘Big Cats Initiative‘ werd in 2009 door Dereck en Beverly Joubert, filmmakers, milieubeschermers en onderzoekers in dienst van National Geographic, in het leven geroepen om op de lange termijn de afname van grote katten in het wild een halt toe te roepen. Het initiatief ondersteunt acties om grote katten te redden. Deze acties kunnen bestaan uit analyse, initiatieven voor de bescherming van de dieren ter plaatse, voorlichting en wereldwijd gevoerde campagnes voor publieke bewustwording.

ONZE AANPAK 

Het Big Cats Initiative bestaat uit een drieledige aanpak om de afname van grote katten in het wild tegen te gaan.

We analyseren

In het Big Cats Initiative worden huidige populaties van grote katten wereldwijd vastgesteld en wordt het succes van uitgevoerde maatregelen ter bescherming van de dieren geanalyseerd. Deze kennis helpt ons de initiatieven voor bescherming ter plaatse te leiden waar het Big Cats initiative geld in wil steken.

We beschermen

Het Big Cats Initiative ondersteunt beschermingsprojecten die worden opgezet en uitgevoerd door mensen die in de gebieden wonen waar de grote katten zich ook bevinden. De mensen achter het Big Cats Initiative werken in delen van de wereld waar de mens en het wild samenkomen, alwaar ze streven naar een vredig samenzijn tussen grote katten en lokale gemeenschappen.

We communiceren

Samen met Nat Geo WILD brengt het Big Cats Initiative de afname van grote katten in het wild onder de aandacht via een prijswinnende campagne genaamd Cause an Uproar. Dit voornemen komt tot uiting in plannen voor gratis onderwijs over dit onderwerp en zendtijd voor grote katten op Nat Geo WILD, waardoor het publiek aangemoedigd wordt een bijdrage te leveren aan de campagne.

WAAR WE WERKEN

NATIONAL GEOGRAPHIC CREATIVE

Het Big Cats Initiative ondersteunt onderzoek ter plaatse en beschermingsacties om grote katten in het wild te behouden. Met jouw hulp heeft het Big Cats Initiative meer dan 100 initiatieven ondersteund in 27 landen. Bekijk waar we in de wereld grote katten aan het redden zijn.

Doneer en red grote katten: schrijf je in voor belangrijk nieuws over het initiatief en deel het met je vrienden

Lees meer

bekijk videos

Dieren1:59

Waarom hebben deze apen een groot kleurig achterste?

Dieren0:48

Vechtende hazen

Dit vindt u misschien ook interessant

Dieren
Het verschil tussen een luipaard en jaguar
Dieren
Dit zie je tijdens Big Cat Month
Dieren
Deze maand op National Geographic Wild tijdens Big Cat Month
Dieren
Dit is Machli, ’s werelds beroemdste tijger
Dieren
Siberische tijger voelt zich thuis in China

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.