Thüringen wordt ook wel het groene hart van Duitsland genoemd. Een ideale plek dus om eens lekker de natuur in te duiken. De regio in Midden-Duitsland kent eindeloos veel wandel- en fietspaden, maar ik wilde de natuur dit keer op een andere manier ervaren. Vier tips!

Kajakken in het Werratal

Het Werratal is een dal vol bloemrijke weilanden, gezonde bossen, statige kastelen en kleurrijke plaatsjes langs de oever van de rivier. Je kan bijna 300 kilometer fietsen door het rivierlandschap, maar ook een kajaktocht maken van het ene naar het andere dorpje. Ik kies voor het laatste: een 26 kilometer lange tocht van Creuzburg naar Treffurt. Het is stralend weer, al de hele week dat ik hier ben tegen de 30 graden. De vogels fluiten, terwijl ik onder bruggen doorpeddel, de groene natuur snelt aan me voorbij. Hoe prachtig de tocht ook is, ik heb het kajakken wel een beetje onderschat en na 11 kilometer hou ik het voor gezien. Mijn armen kunnen niet meer. Gelukkig kan je bij ieder dorpje uitstappen om opgehaald te worden.

Meer over het Werratal? Lees verder: 3x Rivierroutes door groen Duitsland