Droom jij ervan om dik ingepakt eindeloze nachten op besneeuwde vlaktes door te brengen, terwijl je tuurt naar de kleurrijke nachtelijke hemels in Fins Lapland? Dan hebben wij wellicht de perfecte baan voor je gevonden.

This is an image

Het Arctic SnowHotel & Glass Igloos biedt een zogenaamde Aurora Alarm-service aan, waarvoor het op zoek is naar noorderlichtspotters. Als auroraspotter ga je, zoals de naam al doet vermoeden, hou je de wacht om gasten wakker te maken wanneer de aurora borealis boven het hotel door de lucht danst.

This is an image

De glazen iglo’s van het hotel zijn standaard uitgerust met een wekker, die afgaat wanneer het noorderlicht aan de hemel verschijnt, met als groot voordeel dat je heerlijk kunt blijven liggen om te genieten van het kleurrijke schouwspel. Gasten in het ijshotel, met kamers gemaakt van sneeuw en ijs, worden zachtjes gewekt om buiten te kunnen gaan kijken: één van de taken die je als noorderlichtspotters toebedeeld krijgt.

This is an image

Werktijden zijn van ongeveer 23:00 uur ‘s avonds tot 6:30 uur ’s ochtends. Vereisten: goede kennis van het Engels en probleemloos nachtenlang wakker kunnen blijven. Ook is het handig dat je het noorderlicht goed weet te herkennen, vermeldt het hotel met een knipoog in de vacaturetekst.

This is an image

Het gaat om een functie van 37 uur per week van december tot en met maart/april. Solliciteren kan tot en met 11 september door een mail te sturen naar info@arcticsnowhotel.fi.