Is dit paleis in India het beste hotel ter wereld?

Voorheen was het een koninklijk paleis, maar nu kan iedereen – wel tegen een flink prijskaartje – er overnachten. Volgens de gebruikers van TripAdvisor is dit het mooiste hotel ter wereld!

Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:58 CET
Foto van Getty Images

Uit de jaarlijkse publieksprijs van TripAdvisor kwam dit jaar een opmerkelijke nummer één naar voren. Een voormalig koninklijk paleis in India werd het beste beoordeeld door de gebruikers van de vergelijkingssite en is uitgeroepen tot beste hotel ter wereld. De lijst is samengesteld op basis van de rankings en recensies die reizigers delen op de website. 

Van de 856 recensies op TripAdvisor, noemden 779 mensen dit hotel in een paleis in India ‘excellent’. Het Umaid Bhawan Palace in Jodphur in het noordwesten van India werd gebouwd tussen 1928 en 1943 voor de Indiase maharaja Umaid Singh ji en is nu een luxueus hotel waar een overnachting gemiddeld 675 euro kost. Het imposante paleis wordt omringd door meer dan tien hectare aan kleurrijke tuinen.

Cambodja

Ook de nummer twee op de lijst staat in Azië. Vanuit de kamers in het Shinta Mani Resort in Siem Reap in Cambodja, dat een paar jaar geleden volledig gerenoveerd is, loop je zo naar het zwembad dat midden in het resort ligt. In ongeveer vijftien minuten sta je vanaf het hotel bij de tempels in Angkor Wat. 

Foto van Shinta Mani / Facebook

Europa

Het eerste Europese hotel dat op de lijst voorkomt, is het vijfsterrenhotel Bellevue Syrene in het plaatsje Sorrento in het zuiden van Italië. Het luxe verblijf, dat op de derde plek staat op de lijst, ligt op een prachtige locatie met uitzicht over het azuurblauwe water van de Golf van Napels. Eén ander hotel in Europa haalde de topvijf: het Achtis Hotel in Griekenland in het dorpje Afytos.

Vietnam

De topvijf is compleet met het Hanoi La Siesta Hotel & Spa in Vietnam, dat de vierde plek inneemt op de lijst. Reizigers die eerder in dit hotel verbleven, noemen het een oase van rust in de drukte van Hanoi. Het hotel ligt op een toplocatie in het oude gedeelte van de stad, op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Zwitserland
Eerste openluchthotel ter wereld opent in de Zwitserse Alpen
Portugal
Must-do in Portugal: logeren in een wijngaard
Noorwegen
Slapen in een drijvend sneeuwkristal
China
Dit is ’s werelds allerduurste hotel
Engeland
Europa’s eerste tequila-hotel opent in Engeland

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.