Uit de jaarlijkse publieksprijs van TripAdvisor kwam dit jaar een opmerkelijke nummer één naar voren. Een voormalig koninklijk paleis in India werd het beste beoordeeld door de gebruikers van de vergelijkingssite en is uitgeroepen tot beste hotel ter wereld. De lijst is samengesteld op basis van de rankings en recensies die reizigers delen op de website.

Van de 856 recensies op TripAdvisor, noemden 779 mensen dit hotel in een paleis in India ‘excellent’. Het Umaid Bhawan Palace in Jodphur in het noordwesten van India werd gebouwd tussen 1928 en 1943 voor de Indiase maharaja Umaid Singh ji en is nu een luxueus hotel waar een overnachting gemiddeld 675 euro kost. Het imposante paleis wordt omringd door meer dan tien hectare aan kleurrijke tuinen.

Cambodja

Ook de nummer twee op de lijst staat in Azië. Vanuit de kamers in het Shinta Mani Resort in Siem Reap in Cambodja, dat een paar jaar geleden volledig gerenoveerd is, loop je zo naar het zwembad dat midden in het resort ligt. In ongeveer vijftien minuten sta je vanaf het hotel bij de tempels in Angkor Wat.

This is an image
Shinta Mani, Facebook

Europa

Het eerste Europese hotel dat op de lijst voorkomt, is het vijfsterrenhotel Bellevue Syrene in het plaatsje Sorrento in het zuiden van Italië. Het luxe verblijf, dat op de derde plek staat op de lijst, ligt op een prachtige locatie met uitzicht over het azuurblauwe water van de Golf van Napels. Eén ander hotel in Europa haalde de topvijf: het Achtis Hotel in Griekenland in het dorpje Afytos.

Vietnam

De topvijf is compleet met het Hanoi La Siesta Hotel & Spa in Vietnam, dat de vierde plek inneemt op de lijst. Reizigers die eerder in dit hotel verbleven, noemen het een oase van rust in de drukte van Hanoi. Het hotel ligt op een toplocatie in het oude gedeelte van de stad, op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden.