Japan

Overnacht in een boekenkast in Japan

In slaap vallen met een boek in je handen en wegdromen bij de verhalen die je door de nacht heen loodsen, omringd door honderden boekwerken... Deze hostels in Tokio en Kioto zijn een walhalla voor de boekenwurm. donderdag, 9 november 2017

Door Marlot Heerink

‘De wereld is een boek, en zij die niet reizen lezen maar één pagina,’ zei filosoof St. Augustine ooit. Die vergissing maak jij niet: de wereld is een open boek voor jou, en als je het verplaatsen even moe bent, reis je verder tussen de kaften van een boek.   

Voor die momenten is er het Book and Bed hostel, met een vestiging in Tokio en een net geopende locatie in Kioto, Japan. Je slaapt er in en achter houten boekenkasten, en droomt weg tussen de verhalen. In de kasten zijn sfeervolle nisjes gebouwd en omgetoverd tot een slaapkamertje voorzien van een leeslamp, stopcontact en gordijntje.

De boekenkasten staan vol met 5000 Japans- en Engelstalige boeken. Ze zijn niet te koop, maar gratis door te bladeren voor elke gast. Ook bezoekers die niet willen overnachten zijn welkom een paar uur te ontspannen met een goed verhaal. In Kioto koop je tevens een lokaal gebrouwen biertje aan de Book and Bed and Beer-bar.

 

Lees meer