In het weekend van 13 en 14 juli staat National Geographic in het teken van leeuwen! Ontdek alles over deze grote katachtigen in een lading aan programma’s en documentaires over het dier.

In het kader van de première van Disney’s The Lion King ontdek je ook woensdagavond 17 juli alles over de leeuw op National Geographic. Wil jij The Lion King eerder al zien tijdens de gala première op maandag 15 juli in Pathé Tuschinski? Speel de quiz hieronder en maak kans op tickets!

Benieuwd naar wat we precies uitzenden? Bekijk de programmering hieronder:

Zaterdag 13 juli
15:00 – Tree Climbing Lions
Bioloog Alexander Braczkowski heeft een missie. Hij heeft 90 dagen om de leeuwen in Oeganda te tellen en te leren hoe het met de populatie gaat.

16:00 – Birth of a Pride
We volgen twee mannetjesleeuwen die vanaf Namibië zwemmend de rivier overstaken om zich bij 2 vrouwtjes in Selinda te voegen.

17:00 - Vanishing Kings: Desert Lions
Vijf jonge leeuwen moeten de Namib-woestijn veroveren en hun eigen koninkrijk beginnen op een plaats met continu gevaar en voedselschaarste.

18:00 – Savage Kindom: Uprising
Sekekama, de Koning van de roedel, moet met zijn tegenstanders om de troon strijden, waaronder ook met zijn drie oudste zonen.

19:00 - Savage Kindom: Uprising
Neo bereidt zich voor op een leven als eenzame jager. De druk wordt groter als hij sterker wordt en zijn vader, Dark Eyes, hem kwijt wil.

Zondag 14 juli
15:00 – Attack of the Big Cats
Er zijn bijna 40 verschillende soorten katten op de wereld, maar slechts vier maken deel uit van de club van grote katten. Ze zijn uitgerust met een arsenaal aan wapens en hebben een enorm hoog zelfvertrouwen Bereid je voor om erachter te komen wat een grote kat nou werkelijk een grote kat maakt.

16:00 – Lion vs. Giraffe
De leeuwinnen heersen over de oevers van een Tanzaniaanse rivier. Nu de regio is getroffen door droogte worstelen de leeuwinnen om te overleven.

17:00 - Cat Wars: Lion vs. Cheetah
Beelden van een gevecht tussen een leeuw en een cheeta werpen nieuw licht op de verhouding tussen deze opmerkelijke grote katten.

18:00 - Savage Kindom: Uprising
De roedel bereikt een breekpunt als Sekekama worstelt om de opstand van zijn drie zonen te onderdrukken en zijn koninkrijk te beschermen.

19:00 - Savage Kindom: Uprising
Sekekama moet zijn familie door vijandig gebied leiden om hen te redden van de droogte, maar door zijn gok moet hij een bloedige strijd aangaan.

Woensdag 17 juli
18:00 - The Jungle King
Een Bengaalse tijger reist door India en stuit op een serie interessante wezens, waaronder een groep olifanten, een lippenbeer en een rotspython.

19:00 - Night of The Lion
Met behulp van speciaal ontwikkelde thermische camera's onthult deze baanbrekende film de waarheid achter het nachtelijke jachtgedrag van leeuwen.

20:00 – Savage Kingdom
Onder leiding van een meedogenloze commandant neemt een groep hyena's de macht over van de leeuwen.

21:00 - Savage Kingdom
Trapped by the rising flood waters, Dikeledi must teach her wayward cubs the lessons of survival. But this brutal Kingdom is no place for a gentle cheetah family.