Skip to Content

Aanhang van IS groeide door klimaatverandering en waterschaarste

Bij een rieten hut van een gezin van Moerasarabieren brandt de oven Op zoek naar water zijn ze met hun vee naar dit gebied getrokken Maar hoewel een groot deel van het Mesopotamische moerasland dat onder Saddam Hussein werd drooggelegd nu weer onder water is gezet blijft het gebied droog en kampt het met watertekortpinterest icon
Carolyn Drake, Magnum
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Bij een rieten hut van een gezin van Moerasarabieren brandt de oven Op zoek naar water zijn ze met hun vee naar dit gebied getrokken Maar hoewel een groot deel van het Mesopotamische moerasland dat onder Saddam Hussein werd drooggelegd nu weer onder water is gezet blijft het gebied droog en kampt het met watertekort
Carolyn Drake, Magnum
Bij een rieten hut van een gezin van Moerasarabieren brandt de oven. Op zoek naar water zijn ze met hun vee naar dit gebied getrokken. Maar hoewel een groot deel van het Mesopotamische moerasland dat onder Saddam Hussein werd drooggelegd nu weer onder water is gezet, blijft het gebied droog en kampt het met watertekort.
2
Op zoek naar water leidt een Iraakse veehoeder zijn kamelen door de Al Koetwoestijn zon 180 kilometer ten zuiden van Bagdad Het land wordt al jaren geplaagd door droogte die door IS werd aangegrepen om aanhangers te rekruteren
ALI AL-SAADI, AFP, Getty Images
Op zoek naar water leidt een Iraakse veehoeder zijn kamelen door de Al Koet-woestijn, zo’n 180 kilometer ten zuiden van Bagdad. Het land wordt al jaren geplaagd door droogte, die door IS werd aangegrepen om aanhangers te rekruteren.
3
Turkije heeft ruim zeshonderd grote stuwdammen gebouwd waarbij in sommige gevallen oeroude steden als Hasankeyf onder water zijn komen te staan De dammen hebben het debiet van rivieren die naar Irak en andere landen stromen sterk verlaagd
Carolyn Drake, Magnum
Turkije heeft ruim zeshonderd grote stuwdammen gebouwd, waarbij in sommige gevallen oeroude steden als Hasankeyf onder water zijn komen te staan. De dammen hebben het debiet van rivieren die naar Irak en andere landen stromen, sterk verlaagd.
Watch Next
 
preview for Natuur

Natuur en leefomgeving

geiten in de keniaanse woestijn op zoek naar water

World Water Map: inzicht in waterverbruik

kustwacht caribisch gebied

Sneak peek: Kustwacht Caribisch Gebied

seizoen 2 kustwacht caribisch gebied

Alles over seizoen 2 Kustwacht Caribisch Gebied

De spleten die in september 2021 ontstonden in de vulkaanketen Cumbre Vieja op La Palma waren de opmaat tot de verwoestendste vulkaanuitbarsting op de Canarische Eilanden in vijfhonderd jaar Fonteinen van lava spoten zon zeshonderd meter de lucht in en het gesmolten puin landde tot honderden meters van de nieuw gevormde krater

Onder vuur

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder