Skip to Content

Winnen handelaars en smokkelaars de strijd om de orchidee?

De Elleanthus sp wordt bestoven door kolibriespinterest icon
Christian Ziegler, National Geographic Creative
Advertentie - Lees hieronder verder
1
De Elleanthus sp wordt bestoven door kolibries
Christian Ziegler, National Geographic Creative
De Elleanthus sp. wordt bestoven door kolibries.
2
Deze bijzondere Coryanthes komt in Panama voor en scheidt een intense geur af die bijen lokt Mensen verzamelen orchideen vaak niet alleen om hun schoonheid maar ook om hun bijzondere vorm tekening of geur
Christian Ziegler, National Geographic Creative
Deze bijzondere Coryanthes komt in Panama voor en scheidt een intense geur af die bijen lokt. Mensen verzamelen orchideeën vaak niet alleen om hun schoonheid, maar ook om hun bijzondere vorm, tekening of geur.
3
Deze Ophrys eleonoraeorchidee werd op het Italiaanse eiland Sardini gefotografeerd Er bestaan wereldwijd minstens 29000 orchideesoorten en ieder jaar worden er weer nieuwe ontdekt Ze worden niet alleen gebruikt als sierplanten maar ook voor consumptie en de traditionele geneeskunde
Christian Ziegler, National Geographic Creative
Deze Ophrys eleonorae-orchidee werd op het Italiaanse eiland Sardinië gefotografeerd. Er bestaan wereldwijd minstens 29.000 orchideesoorten, en ieder jaar worden er weer nieuwe ontdekt. Ze worden niet alleen gebruikt als sierplanten, maar ook voor consumptie en de traditionele geneeskunde.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Deze Ophrys speculum werd ook op Sardini gefotografeerd Hoewel alle orchideesoorten beschermd worden door de Convention on International Trade of Endangered Species of Wild Fauna and Flora Overeenkomst inzake de internationale handel in bedreigde in het wild levende dier en plantensoorten worden orchideen op grote schaal illegaal geplukt en verhandeld
Christian Ziegler, National Geographic Creative
Deze Ophrys speculum werd ook op Sardinië gefotografeerd. Hoewel alle orchideesoorten beschermd worden door de Convention on International Trade of Endangered Species of Wild Fauna and Flora (Overeenkomst inzake de internationale handel in bedreigde in het wild levende dier- en plantensoorten), worden orchideeën op grote schaal illegaal geplukt en verhandeld.
5
Voor veel orchideen is de kans groot dat er te veel van worden geplukt De soort Masdevallia die hier in Panama werd gefotografeerd wordt vaak illegaal in het wild geplukt voor de verkoop aan verzamelaars die zich weinig aantrekken van het voortbestaan van de soorten in het wild
Christian Ziegler, National Geographic Creative
Voor veel orchideeën is de kans groot dat er te veel van worden geplukt. De soort Masdevallia, die hier in Panama werd gefotografeerd, wordt vaak illegaal in het wild geplukt voor de verkoop aan verzamelaars die zich weinig aantrekken van het voortbestaan van de soorten in het wild.
6
Sommige verzamelaars van orchideen zijn steeds op zoek naar de zeldzaamste nieuwste en bijzonderste soorten De Australische viooltjesorchidee heeft geen nectar maar doet zich voor als zijn voedselrijke buurman de kittelbloem om bijen en kevers aan te trekken
Christian Ziegler, National Geographic Creative
Sommige verzamelaars van orchideeën zijn steeds op zoek naar de zeldzaamste, nieuwste en bijzonderste soorten. De Australische viooltjesorchidee heeft geen nectar, maar doet zich voor als zijn voedselrijke buurman, de kittelbloem, om bijen en kevers aan te trekken.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Mannelijke wespen volgen de geur van feromonen die deze Caladenia pectinata uit WestAustrali verspreidt Orchideen vormen een kwart van de bloeiende planten op aarde Er zijn minstens vier keer zo veel soorten orchideen als soorten zoogdieren
Christian Ziegler, National Geographic Creative
Mannelijke wespen volgen de geur van feromonen die deze Caladenia pectinata uit West-Australië verspreidt. Orchideeën vormen een kwart van de bloeiende planten op aarde. Er zijn minstens vier keer zo veel soorten orchideeën als soorten zoogdieren.
Watch Next
 
preview for Natuur

Natuur en leefomgeving

een inktvis gooit met schelpen

Deze inktvis gooit schelpen naar andere dieren

geiten in de keniaanse woestijn op zoek naar water

World Water Map: inzicht in waterverbruik

kustwacht caribisch gebied

Sneak peek: Kustwacht Caribisch Gebied

seizoen 2 kustwacht caribisch gebied

Alles over seizoen 2 Kustwacht Caribisch Gebied

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder