Skip to Content

De meest adembenemende foto's van grote katachtigen

door Michael Greshko
De Afrikaanse leeuw Panthera leo is de enige wilde kat die in grote familiegroepen leeft Tweeduizend jaar gelden zwierven er meer dan een miljoen leeuwen over de aarde maar tegenwoordig zijn er minder dan 30000 exemplaren over van de Afrikaanse en Aziatische leeuw bij elkaar geteldpinterest icon
Vincent J Musi
1
De Afrikaanse leeuw Panthera leo is de enige wilde kat die in grote familiegroepen leeft Tweeduizend jaar gelden zwierven er meer dan een miljoen leeuwen over de aarde maar tegenwoordig zijn er minder dan 30000 exemplaren over van de Afrikaanse en Aziatische leeuw bij elkaar geteld
Vincent J Musi
De Afrikaanse leeuw (Panthera leo) is de enige wilde kat die in grote familiegroepen leeft. Tweeduizend jaar gelden zwierven er meer dan een miljoen leeuwen over de aarde, maar tegenwoordig zijn er minder dan 30.000 exemplaren over van de Afrikaanse en Aziatische leeuw bij elkaar geteld.
2
Vereerd als een god door de oude Azteken en de Mayas is de jaguar Panthera onca de machtigste jager in Centraal en ZuidAmerika en de op twee na grootste kat op aarde na de leeuwen en de tijgers
Vincent J Musi
Vereerd als een god door de oude Azteken en de Maya's is de jaguar (Panthera onca) de machtigste jager in Centraal- en Zuid-Amerika en de op twee na grootste kat op aarde, na de leeuwen en de tijgers.
3
Alhoewel de nevelpanter Neofelis nebulosa uit Afrika de kleinste is van de grote katten  mannetjes kunnen 23 kilo worden  zijn zijn hoektanden net zo lang als die van een tijger Ze zijn ook goede klimmers en kunnen ondersteboven aan dikke takken hangen
Vincent J Musi
Alhoewel de nevelpanter (Neofelis nebulosa) uit Afrika de kleinste is van de grote katten - mannetjes kunnen 23 kilo worden - zijn zijn hoektanden net zo lang als die van een tijger. Ze zijn ook goede klimmers en kunnen ondersteboven aan dikke takken hangen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
De cheeta Acinonyx jubatus is het snelste zoogdier en kan sprintjes van 96 kilometer per uur trekken Minder dan 10000 dieren zijn er over in het oosten en zuidwesten van Afrika en Iran
Vincent J Musi
De cheeta (Acinonyx jubatus) is het snelste zoogdier en kan sprintjes van 96 kilometer per uur trekken. Minder dan 10.000 dieren zijn er over in het oosten en zuidwesten van Afrika en Iran.
5
Het sneeuwluipaard Panthera uncia woont in de Himalaya en de omringende bergketens van Centraal Azi In november 1971 was National Geographic de eerste die fotos publiceerde van het dier in het wild
Vincent J Musi
Het sneeuwluipaard (Panthera uncia) woont in de Himalaya en de omringende bergketens van Centraal Azië. In november 1971 was National Geographic de eerste die foto's publiceerde van het dier in het wild.
6
Met een gewicht tot wel 270 kilogram is de tijger Panthera tigris de grootste kat ter wereld Sinds de jaren 1930 zijn er al drie ondersoorten van de tijger uitgestorven alhoewel de Maleise boven en verschillende andere ondersoorten het nog dapper volhouden in Azi
Vincent J Musi
Met een gewicht tot wel 270 kilogram is de tijger (Panthera tigris) de grootste kat ter wereld. Sinds de jaren 1930 zijn er al drie ondersoorten van de tijger uitgestorven, alhoewel de Maleise (boven) en verschillende andere ondersoorten het nog dapper volhouden in Azië.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Het luipaard Panthera pardus is inheems in Afrika en Azi is zo sterk en comfortabel in bomen dat het zijn prooien de boom in sleept Ze zijn ook krachtige zwemmers die soms het water in springen om op vis of krabben te jagen
Vincent J Musi
Het luipaard (Panthera pardus) is inheems in Afrika en Azië is zo sterk en comfortabel in bomen dat het zijn prooien de boom in sleept. Ze zijn ook krachtige zwemmers die soms het water in springen om op vis of krabben te jagen.
8
Hij komt voor van Canada tot in Chili en de Puma concolor de poema cougar bergleeuw of panter heeft ook vele namen Dat is geen verrassing de poema heeft het grootste geografische verspreidingsgebied van alle landzoogdieren op het westelijk halfrond
Vincent J Musi
Hij komt voor van Canada tot in Chili en de Puma concolor— de poema, cougar, bergleeuw of panter— heeft ook vele namen. Dat is geen verrassing de poema heeft het grootste geografische verspreidingsgebied van alle landzoogdieren op het westelijk halfrond.
Meer van
 
preview for Dieren

Dieren

een kortvinmakreelhaai of mako isurus oxyrinchus zwemt voor de westkust van het nieuwzeelandse noordereiland

Van deze haaiensoorten heb je nog nooit gehoord

male proboscis monkey nasalis larvatus with pot bellies and long noses are endemic to borneo island

Grote neus? Meer succes bij de vrouwen!

een jonge wombat vombatus ursinus tasmaniensis in healesville sanctuary de poep van deze dieren is een van de meest vreemd gevormde in het dierenrijk

Waarom is wombatpoep vierkant?

civetkatten worden in gevangenschap gehouden voor de productie van kopi luwak koffie

Het geheim achter de duurste koffie ter wereld

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder