Skip to Content

Deze 5 dieren bestaan binnenkort misschien niet meer

Deze iconische dieren worden met uitsterving bedreigd.
Deze ernstig met uitsterving bedreigde NoordIndochinese tijger leeft in de dierentuin van Suzhou in China De soort is in het wild mogelijk al uitgestorven In 2015 leefden er nog honderd exemplaren in gevangenschappinterest icon
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Deze ernstig met uitsterving bedreigde NoordIndochinese tijger leeft in de dierentuin van Suzhou in China De soort is in het wild mogelijk al uitgestorven In 2015 leefden er nog honderd exemplaren in gevangenschap
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Deze ernstig met uitsterving bedreigde Noord-Indochinese tijger leeft in de dierentuin van Suzhou in China. De soort is in het wild mogelijk al uitgestorven. In 2015 leefden er nog honderd exemplaren in gevangenschap.
2
Een CentraalBorneose orangoetan Het aantal Borneose orangoetans is in de afgelopen zestig jaar meer dan gehalveerd hoofdzakelijk door het verlies aan habitat wegens oprukkende activiteiten van de mens
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Een Centraal-Borneose orang-oetan. Het aantal Borneose orang-oetans is in de afgelopen zestig jaar meer dan gehalveerd, hoofdzakelijk door het verlies aan habitat wegens oprukkende activiteiten van de mens.
3
Het aantal reuzenpandas was volgens de IUCN in 2016 voldoende toegenomen om de status van de soort zoals aangegeven op de Rode Lijst te promoveren van met uitsterving bedreigd naar kwetsbaar voor uitsterving
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Het aantal reuzenpanda’s was volgens de IUCN in 2016 voldoende toegenomen om de status van de soort, zoals aangegeven op de Rode Lijst, te promoveren van ‘met uitsterving bedreigd’ naar ‘kwetsbaar voor uitsterving’.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Karetschildpadden worden op de Rode Lijst van de IUCN aangeduid als ernstig met uitsterving bedreigd De achteruitgang van het aantal karetschildpadden is onder meer te wijten aan de handel in schildpaddenpantsers het verzamelen van hun eieren als voedselbron en de verwoesting van koraalriffen
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Karetschildpadden worden op de Rode Lijst van de IUCN aangeduid als ‘ernstig met uitsterving bedreigd’. De achteruitgang van het aantal karetschildpadden is onder meer te wijten aan de handel in schildpaddenpantsers, het verzamelen van hun eieren als voedselbron en de verwoesting van koraalriffen.
5
Asian elephants are listed as Als gevolg van habitatverlies en stroperij wordt de Aziatische olifant op de Rode Lijst van de IUCN aangeduid als met uitsterving bedreigd
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Asian elephants are listed as Als gevolg van habitatverlies en stroperij wordt de Aziatische olifant op de Rode Lijst van de IUCN aangeduid als ‘met uitsterving bedreigd’.
Watch Next
 
preview for Dieren

Dieren

een kat op cat island in japan

Katten maken de dienst uit op Cat Island in Japan

This is an image

Pandagekte: een korte geschiedenis

uitsnede van links een wolf en rechts een hond

Zo komt je hond aan zijn onweerstaanbare puppyogen

spin gefotografeerd door javier aznar in de ecuadoriaanse jungle

Bang voor spinnen? Deze zijn eerder schattig

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder