Skip to Content

Kijk hoe deze dieren overleven op de koudste plekken ter wereld

Deze 11 diersoorten leven succesvol in de vrieskou.
Een ezelspingun neemt een kijkje onder water voor hij een duik neemt In tegenstelling tot andere soorten broedt deze pingunsoort op een ijsvrije ondergrond in Antarctica en de omringende eilandenpinterest icon
Paul Nicklen, Nat Geo Image Collection
1
Een ringelrob komt naar de oppervlakte via een gat in het noordpoolijs Ringelrobben blijven warm door een hol in de sneeuw te maken waarin ze ook beschermd zijn tegen hun belangrijkste vijand de ijsbeer
Paul Nicklen, Nat Geo Image Collection
Een ringelrob komt naar de oppervlakte via een gat in het noordpoolijs. Ringelrobben blijven warm door een hol in de sneeuw te maken, waarin ze ook beschermd zijn tegen hun belangrijkste vijand: de ijsbeer.
2
Een jong ijsbeermannetje springt op een ijsschots in het Noorse Spitsbergen Klimaatverandering vormt een bedreiging voor ijsberen die bedreigd worden met uitsterven
Paul Nicklen, Nat Geo Image Collection
Een jong ijsbeermannetje springt op een ijsschots in het Noorse Spitsbergen. Klimaatverandering vormt een bedreiging voor ijsberen die bedreigd worden met uitsterven.
3
Een moederijsbeer en haar jongen staan op een rotskust in Spitsbergen IJsberen zijn afhankelijk van zeeijs om te kunnen jagen Doordat het zeeijs afsmelt zijn er voor ijsberen op het ijs minder prooidieren te vinden zoals zeehonden
Paul Nicklen, Nat Geo Image Collection
Een moederijsbeer en haar jongen staan op een rotskust in Spitsbergen. IJsberen zijn afhankelijk van zee-ijs om te kunnen jagen. Doordat het zee-ijs afsmelt zijn er voor ijsberen op het ijs minder prooidieren te vinden, zoals zeehonden.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Op deze foto is een groep beloegas te zien op zon zestig meter diepte in de poolzee voor Nunavut Canada Beloegas zijn zeer sociale dieren die in familiegroepen leven van tien of meer dieren
Flip Nicklin, Minden Pictures/Nat Geo Image Collection
Op deze foto is een groep beloega's te zien op zo'n zestig meter diepte in de poolzee voor Nunavut, Canada. Beloega's zijn zeer sociale dieren die in familiegroepen leven van tien of meer dieren.
5
Muskusossen hier gefotografeerd op Ellesmere Island in Nunavut hebben een dikke ruige vacht die ze warm houdt in de wintermaanden Muskusossen krijgen kleinere jongen in bepaalde noordelijke streken omdat hun moeders moeite hebben om voedsel te vinden tijdens de draagtijd
Ronan Donovan, National Geographic
Muskusossen, hier gefotografeerd op Ellesmere Island in Nunavut, hebben een dikke, ruige vacht die ze warm houdt in de wintermaanden. Muskusossen krijgen kleinere jongen in bepaalde noordelijke streken, omdat hun moeders moeite hebben om voedsel te vinden tijdens de draagtijd.
6
Een poolwolf staat bij een dode muskusos zijn belangrijkste prooidier De muskusos werd gedood door een ander roofdier en werd bijna geheel intact achtergelaten De poolwolf komt van oorsprong voor op de meest noordelijke eilanden van Nunavut
Ronan Donovan, National Geographic
Een poolwolf staat bij een dode muskusos, zijn belangrijkste prooidier. De muskusos werd gedood door een ander roofdier en werd bijna geheel intact achtergelaten. De poolwolf komt van oorsprong voor op de meest noordelijke eilanden van Nunavut.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Poolwolfwelpen rusten uit terwijl de volwassen dieren op jacht zijn op Ellesmere Island
Ronan Donovan, National Geographic
Poolwolfwelpen rusten uit terwijl de volwassen dieren op jacht zijn op Ellesmere Island.
8
Een zeeluipaard is op jacht voor het Antarctisch Schiereiland Het dier zwemt rondjes terwijl boven hem op het ijs een groep jonge pinguns staat te wachten om van de schots in het water te springen
Paul Nicklen, Nat Geo Image Collection
Een zeeluipaard is op jacht voor het Antarctisch Schiereiland. Het dier zwemt rondjes terwijl boven hem op het ijs een groep jonge pinguïns staat te wachten om van de schots in het water te springen.
9
Een ezelspingun neemt een kijkje onder water voor hij een duik neemt In tegenstelling tot andere soorten broedt deze pingunsoort op een ijsvrije ondergrond in Antarctica en de omringende eilanden
Paul Nicklen, Nat Geo Image Collection
Een ezelspinguïn neemt een kijkje onder water voor hij een duik neemt. In tegenstelling tot andere soorten broedt deze pinguïnsoort op een ijsvrije ondergrond in Antarctica en de omringende eilanden.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Zeeluipaarden zijn snelle en behendige jagers Rond mensen zijn ze vooral nieuwsgierig zoals fotograaf Paul Nicklen in 2006 ontdekte toen een ruim drienhalf meter lang vrouwtje op hem afkwam in de zee bij Antarctica Ze liet het door haar gevangen pingunkuiken los en pakte in plaats daarvan de camera van Nicklen en een groot deel van zijn hoofd in haar bek
Paul Nicklen, Nat Geo Image Collection
Zeeluipaarden zijn snelle en behendige jagers. Rond mensen zijn ze vooral nieuwsgierig, zoals fotograaf Paul Nicklen in 2006 ontdekte toen een ruim drieënhalf meter lang vrouwtje op hem afkwam in de zee bij Antarctica. Ze liet het door haar gevangen pinguïnkuiken los en pakte in plaats daarvan de camera van Nicklen (en een groot deel van zijn hoofd) in haar bek.
11
Een keizerspingun duikt op een ijsschots in de Rosszee in Antarctica Keizerspinguns zijn voor hun voedsel en voortplanting afhankelijk van zeeijs Doordat het ijs verdwijnt hebben de pinguns te kampen met een kleiner wordend leefgebied en teruglopende aantallen
Paul Nicklen, Nat Geo Image Collection
Een keizerspinguïn duikt op een ijsschots in de Rosszee in Antarctica. Keizerspinguïns zijn voor hun voedsel en voortplanting afhankelijk van zee-ijs. Doordat het ijs verdwijnt, hebben de pinguïns te kampen met een kleiner wordend leefgebied en teruglopende aantallen.
Meer van
 
preview for Dieren

Dieren

een kortvinmakreelhaai of mako isurus oxyrinchus zwemt voor de westkust van het nieuwzeelandse noordereiland

Van deze haaiensoorten heb je nog nooit gehoord

male proboscis monkey nasalis larvatus with pot bellies and long noses are endemic to borneo island

Grote neus? Meer succes bij de vrouwen!

een jonge wombat vombatus ursinus tasmaniensis in healesville sanctuary de poep van deze dieren is een van de meest vreemd gevormde in het dierenrijk

Waarom is wombatpoep vierkant?

civetkatten worden in gevangenschap gehouden voor de productie van kopi luwak koffie

Het geheim achter de duurste koffie ter wereld

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder