Skip to Content

6x vlinders die we dreigen te verliezen

Met zijn project Photo Ark legt fotograaf Joel Sartore bedreigde dieren in gevangenschap vast – zolang ze er nog zijn. Lees meer in de oktobereditie van National Geographic Magazine.
Speyeria adiaste atossa niet gevalueerd Deze vlinder uit Californi verloor leefgebied door begrazing en droogte en geldt als uitgestorven Het laatste levende exemplaar in het wild werd in 1960 waargenomenpinterest icon
Mcguire Center For Lepidoptera And Biodiversity, Florida Museum Of Natural History
1
Speyeria adiaste atossa niet gevalueerd Deze vlinder uit Californi verloor leefgebied door begrazing en droogte en geldt als uitgestorven Het laatste levende exemplaar in het wild werd in 1960 waargenomen
Mcguire Center For Lepidoptera And Biodiversity, Florida Museum Of Natural History
Speyeria adiaste atossa (niet geëvalueerd). Deze vlinder uit Californië verloor leefgebied door begrazing en droogte en geldt als uitgestorven. Het laatste levende exemplaar in het wild werd in 1960 waargenomen.
2
Eumaeus atala niet gevalueerd Deze vlinder die leeft in en rond Florida gold medio 20ste eeuw als uitgestorven Zijn waardplant Zamia integrifolia is een geliefde tuinplant de vlinder maakt een comeback
Mcguire Center For Lepidoptera And Biodiversity, Florida Museum Of Natural History
Eumaeus atala (niet geëvalueerd). Deze vlinder, die leeft in en rond Florida, gold medio 20ste eeuw als uitgestorven. Zijn waardplant, Zamia integrifolia, is een geliefde tuinplant; de vlinder maakt een comeback.
3
Monarchvlinder Danaus plexippus niet gevalueerd Sommige trekkende monarchvlinders doen Mexico de VS en Canada aan Het behoud van de soort moet dus grens overschrijdend worden aangepakt Door industrile landbouw en plattelandsontwikkeling worden de zijdeplanten waarop de rupsen leven zeldzamer Verder bedreigt illegale houtkap hun overwinteringsgebieden in Mexico
National Botanical Garden, Dominican Republic
Monarchvlinder, Danaus plexippus (niet geëvalueerd). Sommige trekkende monarchvlinders doen Mexico, de VS en Canada aan. Het behoud van de soort moet dus grens- overschrijdend worden aangepakt. Door industriële landbouw en plattelandsontwikkeling worden de zijdeplanten waarop de rupsen leven, zeldzamer. Verder bedreigt illegale houtkap hun overwinteringsgebieden in Mexico.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Heraclides aristodemus ponceanus iet gevalueerd Van deze pagesoort uit Florida waren in 2012 nog maar vier exemplaren over door habitatverlies Dankzij beschermingsmaatregelen zijn er nu weer duizend maar ze lopen nog altijd gevaar door orkanen bestrijdingsmiddelen en klimaatverandering
Mcguire Center For Lepidoptera And Biodiversity, Florida Museum Of Natural History
Heraclides aristodemus ponceanus (iet geëvalueerd). Van deze pagesoort uit Florida waren in 2012 nog maar vier exemplaren over door habitatverlies. Dankzij beschermingsmaatregelen zijn er nu weer duizend, maar ze lopen nog altijd gevaar door orkanen, bestrijdingsmiddelen en klimaatverandering.
5
Anaea troglodyta floridalis niet gevalueerd De enige overgebleven populatie van deze ernstig bedreigde vlindersoort leeft in het Everglades National Park in Florida
Mcguire Center For Lepidoptera And Biodiversity, Florida Museum Of Natural History
Anaea troglodyta floridalis (niet geëvalueerd). De enige overgebleven populatie van deze ernstig bedreigde vlindersoort leeft in het Everglades National Park in Florida.
6
Idea lynceus niet gevalueerd Hoewel deze grote vlinder uit ZuidoostAzi nog niet op de Rode Lijst staat wordt in Maleisi al veel aan bescherming gedaan Zo zijn er kweekprogrammas voor de vlinder en voor de zeldzame plant waarop de rupsen leven
Malacca Butterfly & Reptile Sanctuary, Malaysia
Idea lynceus (niet geëvalueerd). Hoewel deze grote vlinder uit Zuidoost-Azië nog niet op de Rode Lijst staat, wordt in Maleisië al veel aan bescherming gedaan. Zo zijn er kweekprogramma’s voor de vlinder en voor de zeldzame plant waarop de rupsen leven.
Meer van
 
preview for Dieren

Dieren

een kortvinmakreelhaai of mako isurus oxyrinchus zwemt voor de westkust van het nieuwzeelandse noordereiland

Van deze haaiensoorten heb je nog nooit gehoord

male proboscis monkey nasalis larvatus with pot bellies and long noses are endemic to borneo island

Grote neus? Meer succes bij de vrouwen!

een jonge wombat vombatus ursinus tasmaniensis in healesville sanctuary de poep van deze dieren is een van de meest vreemd gevormde in het dierenrijk

Waarom is wombatpoep vierkant?

civetkatten worden in gevangenschap gehouden voor de productie van kopi luwak koffie

Het geheim achter de duurste koffie ter wereld

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder