Dit Spaanse gehucht wordt nieuw decor van Game of Thrones

Een naakstrand bij Barrika, een stadje vlak boven Bilbao, dient als decor voor de opnamen van het zevende seizoen van ‘Game of Thrones’.

Door Zoë de Goede
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:04 CET
Foto door Iñaki Bolumburu, Flickr

Als je ‘Barrika’ intikt op Google, brengen de resultaten je al helemaal in een Game of Thrones-sfeertje: apocalyptische landschappen vol vervaarlijke rotsen en dreigende hemels verschijnen op je scherm. Geen wonder dat dit stadje in het Spaanse Baskenland, vlak boven Bilbao, gekozen is als decor voor de laatste avonturen van Daenerys en haar draken. De hele cast zal zich in oktober naar Muriola Beach (een naaktstrand ten noorden van het stadje) begeven voor de opnamen van het zevende seizoen, bevestigde Roberto Muñoz, burgemeester van het stadje, in de Spaanse krant El Correo.

Foto door Iñaki Bolumburu

De 1500 inwoners van het stadje, dat ongeveer 8 km2 groot is, weten niet goed wat hun te wachten staat. Sinds de start van de serie in 2011 zijn duizenden Game of Throne-fans afgereisd naar filmlocaties als IJsland, Kroatië en Ierland om de avonturen van hun helden te herbeleven. Dat zal niet anders zijn met Barrika, dat toch al gezegend is met een schoonheid waarover toeristische gidsen niks vertellen. Muñoz laat weten blij te zijn met de aandacht voor zijn kleine stadje. ‘Het zal ongetwijfeld een enorme impact hebben op onze kleine gemeenschap,’ zegt hij, ‘maar ik ben dankbaar dat de schoonheid van deze omgeving eindelijk aan het licht gebracht wordt’.

Foto door Ivo Biochina, Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme
Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Spanje
Castilië-La Mancha: Oases in het hart van Spanje
Spanje
Op zoek naar orchideeën in Valencia
Spanje
Feestvieren in een heilig klooster in Cantabrië
Spanje
Actief in Aragón: de outdoorregio van Spanje
Spanje
Andalusië: de hunebedden van Antequera

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.